14.3 C
Amposta

Sant Jaume d’Enveja es mobilitza un any més per la lluita contra l’ELA [ÀUDIO]

La jornada inclourà una cursa/caminada de 6 km, i una travessa pel riu Ebre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Ajuntament de Sant Jaume d’Enveja ha presentat la tercera edició de “Ens movem per l’ELA”, una jornada dedicada a sensibilitzar sobre l’Esclerosi lateral amiotròfica (ELA) i recaptar fons per a la seva investigació.

L’alcaldessa de Sant Jaume d’Enveja, Mª Teresa Solsona, ha fet una crida a la població ebrenca a unir-se a aquesta iniciativa, que començarà el dissabte 1 de juny amb una caminada i una travessa, i continuarà el diumenge 2 de juny amb un partit de futbol solidari.

Mª Teresa Solsona, alcaldessa de Sant Jaume d’Enveja

La jornada inclourà una cursa/caminada de 6 km, i una travessa pel riu Ebre. La travessa tindrà dos opcions de recorregut: una més curta de 500 m i una altra de 2.000 m. A més, durant el mateix dissabte s’organitzaran activitats complementàries a càrrec de diferents entitats ebrenques. Finalment, el diumenge, amb motiu del 75è aniversari de la Unió Esportiva Sant Jaume, es jugarà un partit solidari entre la UE Sant Jaume i els veterans del FC Barcelona.

Cartell de la jornada “Ens movem per l’ELA” de Sant Jaume d’Enveja, 2024.

Dades d’interès sobre l’ELA

L’esclerosi lateral amiotròfica (ELA) és una malaltia neurodegenerativa progressiva que afecta les cèl·lules nervioses del cervell i de la medul·la espinal, anomenades neurones motoras. Aquesta afectació provoca una pèrdua gradual del control muscular, incloent la capacitat de moure els braços, les cames i fins i tot de respirar. Malauradament, encara no existeix una cura per a l’ELA i el seu pronòstic sol ser molt desafiador.

Tot i això, s’han realitzat progressos en la investigació de l’ELA. S’han identificat diversos factors genètics, ambientals i de l’estil de vida que poden influir en el desenvolupament de la malaltia, i els científics continuen estudiant aquesta complexa interacció per comprendre millor la seva causa i desenvolupar noves estratègies de tractament.

En l’actualitat, els investigadors estan explorant diverses vies terapèutiques, incloent la teràpia gènica, les cèl·lules mare, els tractaments neuroprotectores i altres enfocs innovadors. Tot i que encara queda molt per fer, els avenços en la comprensió de la biologia de l’ELA ofereixen esperança per al futur i la possibilitat de desenvolupar tractaments més eficaços que millorin la qualitat de vida dels pacients afectats.

Redacció L.P.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -