14.3 C
Amposta

Roquetes redueix el deute municipal en més de 12 milions d’euros des de l’any 2007

L’actual equip de govern rebaixa l’endeutament de l’Ajuntament fins al 2,4%, després d’aprovar la darrera amortització, per valor de més de 600.000€

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Roquetes ha reduït el deute municipal en 12.992.499,70 euros des de l’any 2007. Aquesta és la principal conclusió extreta de la compareixença davant els mitjans realitzada per l’alcalde, Ivan Garcia, aquest dijous al Saló de Plens de l’Ajuntament, on ha detallat l’estat de la situació econòmica del consistori a data 31 de maig de 2024, després de les últimes operacions realitzades.

Veníem d’un deute heretat de prop de 13 milions d’euros, que representava un índex del 153% sobre el pressupost d’aquella època. Passats setze anys, hem aconseguit rebaixar l’endeutament reconegut fins als 180.323,36 euros, situant-lo en un percentatge del 2,4%. Per tant, a hores d’ara, podem dir que pràcticament hem eixugat el deute al nostre Ajuntament. És una gran notícia per a la ciutat”, ha explicat Garcia.

En aquest sentit, el batlle ha fet referència a la darrera gran quitança aplicada al deute, després de l’aprovació per unanimitat d’una amortització per valor de 604.211,16 euros, en el ple ordinari del passat mes d’abril.

Gràfic de reducció del deute de l’Ajuntament de Roquetes (2007-2024)

Inversions per la millora del municipi

Tot i amortitzar deute i d’haver passat dues crisis econòmiques, s’han generat més de 8 milions de romanents de tresoreria, que s’han traduït en inversions necessàries per la millora de la nostra ciutat, com ara la urbanització de la zona verda de la Torre d’en Gil, l’adequació de la zona esportiva, l’arranjament de carrers i camins, o part de la construcció de la nova llar d’infants”, ha prosseguit. “Tot això, sense fer grans pujades d’impostos ni aplicar contribucions especials a la ciutadania”, ha detallat.

Un exercici de “gestió responsable del patrimoni de les roqueteres i roqueteros”, ha exposat l’alcalde, gràcies a les “bones pràctiques tant d’aquest mandat, com dels quatre anteriors”. “La situació financera de què gaudeix actualment l’Ajuntament de Roquetes respon a la voluntat ferma de canvi de model dels últims governs. És una carrera de fons que va iniciar l’equip de l’exalcalde Paco Gas, i que ha continuat fins a dia d’avui a través de la gran tasca de la regidoria d’Hisenda, encapçalada per Tere Moreso, així com la resta d’àrees de la casa. Hem picat molta pedra”, ha afirmat Ivan Garcia. 

Pendents de la resolució de la piscina

Durant aquest període de temps, tal com ha manifestat l’alcalde de Roquetes, els majors esforços econòmics de l’Ajuntament s’han centrat en contenir l’estat del deute de tresoreria, però sobretot en la despesa generada pel contracte de construcció i concessió d’obra de la piscina coberta climatitzada. Per aquest concepte, fins al moment s’han pagat 6.193.661,33 euros, sobre un preu final de 8.912.535,72 euros.

L’import pendent per liquidar la totalitat de la construcció de l’obra de la piscina, que actualment és de 2.718.924,39 euros, serà el que resulti del procés en fase de liquidació del concurs de creditors en què es troba l’empresa constructora. Ens hem personat per arribar a un acord favorable de resolució i lluitar perquè la quantitat final a abonar sigui la més baixa possible”, ha declarat Garcia, si bé ha advertit que aquesta circumstància pot provocar que l’Ajuntament s’hagi de tornar a endeutar, amb major o menor mesura, per una obra del 2006.

Tanmateix, Ivan Garcia ha fet esment del “canvi en el tipus de contracte de gestió” de la mateixa piscina, efectuat el passat mes de setembre per part del govern municipal, amb el qual hi ha una previsió de beneficis “d’entre 120.000 euros i 150.0000 euros a l’any” a partir d’ara per a l’Ajuntament, ha subratllat.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -