14.3 C
Amposta

Arturo Gaya presenta el seu nou disc “Ets tan pobre que només tens diners” amb homenatge a Abu Bakr al -Turtuxí [VÍDEO]

Gaya ha convertit les reflexions del poeta en vuit cançons que tracten temes com l'amor, els diners, l'agraïment, la guerra, l'ascetisme sufí, l'ofici de poeta i l'amistat

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Arturo Gaya ha presentat el seu nou disc, Ets tan pobre que només tens diners, en una roda de premsa celebrada al Col·legi de Periodistes de Tortosa. Aquest treball, que sortirà al mercat el divendres 14 de juny, fa homenatge a Abu Bakr al-Turtuxí, un il·lustre intel·lectual musulmà nascut a Tortosa al segle XI.

Al-Turtuxí, autor del tractat Llanterna dels prínceps, va ser conegut per la seva crítica social i els consells a governants, advocant per la justícia, la pau, i la importància dels valors ètics. A través de textos traduïts i adaptats a la mètrica catalana pel professor Miquel Àngel Llorenç, Gaya ha convertit les reflexions del poeta en vuit cançons que tracten temes com l’amor, els diners, l’agraïment, la guerra, l’ascetisme sufí, l’ofici de poeta i l’amistat. Durant la presentació, Arturo Gaya ha destacat la vigència dels textos d’al-Turtuxí i ha afirmat que “reivindicar aquesta figura és contribuir als valors de la pau, la diversitat i la concòrdia entre civilitzacions”.

La cançó que dona títol al disc, Ets tan pobre que només tens diners, té lletra pròpia de Gaya, inspirada en les idees d’al-Turtuxí, especialment en la seva frase: “és indigent aquell a qui Al·là li ha donat només béns mundans.” El disc ha estat editat per Discmedi, amb el suport de la Diputació de Tarragona, i inclou una coberta amb textures d’Anna Arques. En les cançons han col·laborat Sergi Trenzano a la guitarra, Kike Pellicer al baix elèctric i al contrabaix, Sergi Molina en les percussions artesanals, Anna Arques i Maria Maureso han fet els cors, i Marie Perera amb el violí.

La roda de premsa va ser presentada per Josep Baubí, president del Col·legi de Periodistes de les Terres de l’Ebre, qui va subratllar la contribució de Gaya a la difusió de figures històriques rellevants de la seva terra. Miquel Àngel Llorenç, encarregat d’adaptar els textos, ha celebrat que “sigui precisament un altre tortosí universal com Arturo, qui ara difongui 1000 anys més tard la figura d’Abu Bakr.”

L’acte ha culminat amb la projecció del videoclip de la cançó Amor de lluny, que ha estat dirigit per Ricard Nolla i gravat a la badia del Fangar.

Videoclip oficial – Amor de Lluny, d’Arturo Gaya.

Redacció L.P.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -