14.3 C
Amposta

Balfegó finalitza amb èxit la campanya 2024 de pesca de tonyina roja

Aquesta ha estat la primera campanya en què Balfegó ha treballat sota el segell de sostenibilitat B Corp, que ostenta des del mes de març d’aquest any i l'ha convertit en la primera empresa del sector pesquer espanyol a aconseguir-ho

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La flota comandada per Balfegó Grup, liderada per La Frau i Tio Gel II, embarcacions capitanejades per la família Balfegó, ha finalitzat la campanya anual de pesca de tonyina roja (Thunnus Thynnus) i ha aconseguit capturar la quota assignada –un total de 3.087 tones, provinents dels acords comercials aconseguits aquest any– en 12 dies de pesca efectiva a la Mediterrània occidental.

La flota capitanejada per Balfegó va sortir a pescar el 26 de maig i tornen a port el 13 de juny. En total, han participat a la campanya deu vaixells cerquers europeus dels quals dos pertanyen a Balfegó (La Frau Dos i Tio Gel Segon), un tercer de bandera espanyola, cinc de bandera francesa i dos italians, als quals es van unir disset remolcadors i 6 embarcacions auxiliars. S’estima que les embarcacions que remolquen les piscines aqüícoles mòbils amb les tonyines arribin els propers 10 dies a les instal·lacions de l’Ametlla de Mar.

Finalitzem la campanya satisfets per capturar la quota assignada en tan poc temps, a la qual cosa ha contribuït l’esforç de tots els tripulants i vaixells que han participat a la feina“, ha manifestat Juan José Navarro, director adjunt de Balfegó.

Aquesta ha estat la primera campanya en què Balfegó ha treballat sota el segell de sostenibilitat B Corp, que ostenta des del mes de març d’aquest any i l’ha convertit en la primera empresa del sector pesquer espanyol a aconseguir-ho. Precisament, una de les moltes accions i mesures adoptades per obtenir aquesta certificació ha estat el “protocol Balfegó”, que l’empresa de l’Ametlla de Mar ha aplicat durant les darreres quatre campanyes de pesca.

Mitjançant aquest protocol, Balfegó evita la captura d’exemplars amb un pes inferior a 100 kg, encara que el mínim que estableixi la legislació és de 30 kg. En aquest sentit, i segons Juanjo Navarro, director general adjunt de Balfegó, “durant aquesta campanya hem constatat una gran quantitat de tonyines joves entre 30 i 60 kg com a conseqüència de l’excel·lent salut de l’estoc de tonyina roja. En conseqüència, hem dilatat una mica els dies de pesca ja que hem refusat la captura d’aquests exemplars i també hem alliberat individus ja tancats quan hem constatat que la seva talla era inferior a la desitjada“.

Pioner a la pesqueria de la tonyina roja, el protocol Balfegó preserva la seguretat dels mariners i el benestar dels exemplars durant les maniobres de captura i trasllat, fet que contribueix a evitar riscos operatius i a incrementar les ràtios de qualitat del producte. El protocol Balfegó optimitza els processos de captura, transbordament i transport de les tonyines. Tot això es tradueix, a més, en un augment palpable de l’ecoeficiència de la flota i una reducció de l’impacte mediambiental. De fet, la flota Balfegó, integrada per vaixells espanyols, francesos i italians que proveeixen l’empresa amb seu a l’Ametlla de Mar, només ha capturat exemplars adults d’un pes mitjà d’uns 140 quilos.

L’empresa, especialitzada en pesca, aqüicultura i comerç de tonyina roja, confia en la suficient disponibilitat d’inspectors de pesca marítima, professionals dependents del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA), per agilitzar l’entrada de les tonyines a les instal·lacions aqüícoles de la companyia. Actualment, aquests professionals segueixen negociant les seves condicions laborals amb l’Administració, aspecte que podria entorpir i fins i tot bloquejar determinades tasques, com les esmentades anteriorment, que no es poden realitzar sense la seva supervisió i control, la qual cosa podria implicar una restricció o impediment en l’operativitat de l’empresa.

Durant aquesta campanya Grup Balfegó, que fa anys que demostra el seu absolut respecte pel compliment de les normes de pesca sostenible i responsable, ha generat al voltant de 300 llocs de treball directes.

Redacció

Enllaços relacionats

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -