14.3 C
Amposta

Balfegó aconsegueix ser la primera empresa B Corp del sector pesquer espanyol [ÀUDIO]

El moviment B Corp, originari dels Estats Units, agrupa les organitzacions que destaquen pels seus estàndards avançats en matèria de sostenibilitat, tant mediambiental com social

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Balfegó, líder en pesca i comercialització de tonyina roja, ha aconseguit un repte significatiu en el sector pesquer espanyol al convertir-se en la primera empresa B Corp. Aquest reconeixement és fruit d’un procés d’auditoria exhaustiu de les seves polítiques de sostenibilitat, tant ambientals com socials, i reflecteix el compromís de l’empresa amb la millora contínua i la responsabilitat corporativa.

El moviment B Corp, originari dels Estats Units, agrupa les organitzacions que destaquen pels seus estàndards avançats en matèria de sostenibilitat, tant mediambiental com social. Amb només 253 empreses B Corp a Espanya i 8.000 a tot el món, aquest reconeixement posa Balfegó al capdavant de la innovació en el sector.

A més d’aconseguir la certificació B Corp, Balfegó ha emprès una sèrie de projectes de sostenibilitat, com la reducció de la petjada de carboni i la implementació de mesures de benestar animal. Aquest compromís s’extén a l’aspecte social, amb polítiques destinades a millorar les condicions laborals i promoure la igualtat de gènere.

Coincidint amb l’obtenció d’aquest reconeixement i com a part dels seus compromisos, Balfegó ha anunciat que reduirà un 46% les emissions de gasos d’efecte hivernacle d’aquí al 2030 i respecte a les del 2019.

A més, durant el procés, Balfegó també ha aconseguit certificacions mediambientals que avalen les seves bones praxis en matèria de gestió de pesca, aqüicultura o el processament de la tonyina roja sota criteris de sostenibilitat mediambiental, traçabilitat o autenticitat. Es destaquen, en aquest aspecte, les certificacions AENOR i Biosphere.

Així mateix, la companyia ha aconseguit que el 100% dels seus consums d’electricitat provinguin de fonts renovables, n’ha reduït el consum d’aigua i ha emprès un projecte de reemplaçament dels vehicles (camions i furgonetes de transport i repartiment) per altres amb propulsió elèctric.

El director general de Balfegó, Juan Serrano, ha destacat que formar part del moviment B Corp és un repte que obliga l’empresa a mantenir un alt nivell d’excel·lència en sostenibilitat i responsabilitat corporativa.

Juan Serrano, director general de Balfegó

Aquest reconeixement demostra l’aposta decidida de Balfegó per incorporar la sostenibilitat a la seva estratègia empresarial i la seva determinació a continuar liderant en aquest àmbit.

Redacció- Ll. F

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -