14.3 C
Amposta

Balfegó engega la campanya de pesca de tonyina roja amb una quota de 3.087 tones

Aquesta campanya serà la primera en què Balfegó treballarà sota el segell de sostenibilitat B Corp, sent la primera empresa del sector pesquer espanyol a aconseguir-ho el passat març

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El diumenge 26 de maig, s’inicia la campanya anual de pesca de tonyina roja per part de la flota dirigida per Balfegó. Durant més d’un mes, fins a l’1 de juliol, l’empresa disposarà dels seus vaixells espanyols, francesos i italians per capturar la quota assignada d’aquesta espècie, que enguany se situa en 3.087 tones.

Balfegó, amb seu a l’Ametlla de Mar, compta amb 10 vaixells europeus proveïdors de tonyina roja, incloent-hi La Frau II i Tio Gel Segon, a més de 23 embarcacions auxiliars. Aquesta campanya serà la primera en què Balfegó treballarà sota el segell de sostenibilitat B Corp, sent la primera empresa del sector pesquer espanyol a aconseguir-ho el passat març.

El “protocol Balfegó“, una de les mesures adoptades per aconseguir la certificació B Corp, ofereix una sèrie de pautes que augmenten la qualitat del producte, proporcionen més seguretat als mariners durant les tasques de pesca i redueixen l’impacte mediambiental. A més, Balfegó ha establert pràctiques innovadores com la presència d’observadors independents a bord i l’ús de càmeres estereoscòpiques per controlar la pesca i el pes mitjà de les captures.

Amb la previsió de generar al voltant de 300 llocs de treball directes durant la campanya, Balfegó confia que la climatologia sigui favorable i que es resolgui el conflicte dels inspectors de Pesca Marítima de l’Estat, que podria afectar l’operativitat de l’empresa durant la campanya.

Dades d’interès sobre Balfegó

Els cosins Manel i Pere Vicent Balfegó, fundadors de la companyia, són la cinquena generació d’una família de pescadors de l’Ametlla de Mar (Tarragona). Als anys 80, com a autèntics visionaris, van decidir apostar per la pesqueria de la tonyina roja i, després d’anys d’esforç, han aconseguit fer un gir a la pesca tradicional d’aquesta espècie fins a convertir-se en la companyia líder mundial en captura, pesca, estudi, comercialització i divulgació de la tonyina roja.

Les tonyines salvatges Balfegó viuen a piscines davant de la costa de l’Ametlla de Mar (Tarragona) durant un màxim d’un any i són alimentades exclusivament amb peix salvatge. El seu afany per assolir l’excel·lència del seu producte els ha portat a ser l’única empresa del món que extreu les tonyines del mar al punt òptim de greix, sota demanda dels clients. El mètode d’extracció que utilitzen garanteix un producte lliure d’estrès, obtenint un producte d’un valor gastronòmic excel·lent, present als millors restaurants del planeta.

Enllaços relacionats

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -