14.3 C
Amposta

Aliments que fan sentir-se cansat

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

A vegades, i segons el que s’ha menjat, es té la sensació d’estar cansat, com si ens agafessin energia del cos…

Certament és així, hi ha alguns aliments que en lloc de fer-nos sentir actius i dinàmics fan una sensació d’esgotament físic i mental i unes ganes d’estirar-se al sofà i badallar. Es podria dir que els aliments que proporcionen aquest efecte actuen com a “lladres d’energia” del cos. La majoria de vegades el que converteix un aliment en “lladre d’energia corporal” és el procés pel qual ha passat. I en aquest aspecte els processos de refinament dels aliments i les seves altes temperatures són els responsables directes de què alguns aliments sostreguin energia a l’organisme. Sens dubte, eliminar els aliments refinats -com per exemple el sucre blanc- i substituir-los pel seu format natural o integral farà guanyar energia.

El sucre es metabolitza de forma molt ràpida i en aquest procés metabòlic s’inverteixen grans quantitats d’energia destinada a altres activitats. És cert que el sucre dóna un impuls energètic, i que és fins a cert punt necessari. Però el sucre està present en molts d’aliments de manera natural i no cal prendre’l de manera refinada.

Tota la brioixeria i els cereals comercialitzats per gaudir, per exemple, d’un esmorzar dolç, porten grans quantitats de sucre. Sucre que estimula el pàncrees que a la vegada comença a produir insulina per tal de reduir el sucre en sang… i el resultat és sentir-se cansat a la poca estona d’haver menjat aquests aliments. Un altre efecte secundari d’un augment brusc del sucre a la sang és estimular l’apetit i les ganes irrefrenables de picar coses més dolces al cap de poc d’haver esmorzat.

Cal tenir present que els sucres afegits no haurien d’aportar més del 10% de l’energia que s’obté dels aliments i begudes del dia a dia; sense importar si el sucre prové del suc de fruites, de la mel, de la melmelada, de les begudes carbòniques ensucrades o del menjar processat.

Els aliments que s’han d’evitar o mesurar de forma adequada per si no es vol sentir esgotat després de menjar, són principalment: el pa blanc (millor menjar l’integral o el de sègol), els greixos saturats (de la brioixeria, entre altres productes alimentaris, i els menjars anomenats brossa i el menjar precuinat) i no abusar de la cafeïna i de les begudes energètiques.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -