14.3 C
Amposta

Preocupació per l’overbooking al Trabucador, però amb la previsió de restrigir-hi l’accés

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Delta de l’Ebre serà un dels indrets de Catalunya més visitats aquesta Setmana Santa. La causa principal d’aquest fet és l’obertura del confinament comarcal per a les bombolles de convivència que va anunciar el Govern català fa uns dies i que durarà, en principi, fins al 9 d’abril. Aquest passat cap de setmana, els dies 27 i 28 de març, ja s’han pogut veure molts cotxes i autocaravanes a la platja del Trabucador. A continuació podeu veure un vídeo que s’ha fet viral a través de les xarxes socials on es pot veure l’elevada ocupació que tenia aquest indret del Delta de l’Ebre quan tot just donàvem inici a aquests dies de vacances de Pasqua.

A hores d’ara segons la Federació d’Associació d’Empreses d’Ecoturisme, els habitatges rurals petits del Delta registren un ple total per aquestes dates i les places d’hotels i aparthotels se situen també fregant aquest ple, entre un 95 i un 98%. Les activitats, que sovint se solen reservar a última hora, tenen en aquests moments un nivell de reserves al voltant del 70%. Unes xifres que ajudaran a augmentar els visitants als espais naturals de les Terres de l’Ebre, entre ells la zona del Trabucador.

En aquest sentit Toni Espanya, cap provincial de Costes de l’Estat, ha mostrat la seua preocupació per la gran afluència de visitants al Trabucador, però ha dit que s’està treballant per iniciar a partir del mes de juny una regulació de l’aforament: “Els ajuntaments d’Amposta i la Ràpita, Costes de la Generalitat i de l’Estat i el Parc Natural del Delta de l’Ebre estem acabant de plantejar una regulació de l’accés en dos punts, un al final de la carretera de Poble Nou i un altre al final de la de l’Eucaliptus”. El cap de Costes a Tarragona assegura que serà “la primera vegada en la història del Delta que s’aplicarà aquesta mesura” i reconeix que “possiblement s’hauria d’haver aplicat abans, però millor tard que mai i nosaltres hi volem col·laborar perquè creiem que és necessària aquesta regulació”.

Tanmateix, per aquesta Setmana Santa “encara no hi ha cap control d’aforament”, afirma Espanya, però que aquest estiu, “les platges del Trabucador i de l’Eucaliptus, una vegada hagin assolit l’ocupació màxima es tancaran”. El cap de Costes assegura que “som col·laboradors i ho facilitem, però qui ho estan impulsant son els ajuntaments d’Amposta i la Ràpita”. A hores d’ara, en el cas concret del Trabucador, hi ha l’accés restringit fins a l’àrea de servei i un vigilant de l’empresa salinera no deixa passar més enllà. “La gent al Trabucador pot aparcar a l’àrea de servei i a la platja, però no pot passar amb vehicle per la barra, ja que actualment està molt fràgil”, diu Toni Espanya, que conclou confirmant que “conjuntament amb l’Ajuntament de la Ràpita s’ha acordat que, sobretot, durant l’època estival s’ha acabat l’accés lliure”.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -