14.3 C
Amposta

Aliments per abans de fer esport

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Per als esportistes o per aquelles persones que fan habitualment exercici a un ritme força intens hi ha algun tipus d’aliment especialment indicat abans de començar l’activitat física?

Saber quins aliments s’han de prendre abans d’entrenar és el primer pas perquè l’esforç tingui els rendiments desitjats. Hi ha pautes d’alimentació i aliments que milloren el rendiment esportiu. Tanmateix els nutricionistes i els experts en medicina de l’esport aconsellen menús personalitzats.

Són molts els factors que determinen el que es necessita menjar abans d’entrenar. I aquests factors depenen del temps de què es disposi, de la intensitat i del tipus d’entrenament, dels gustos en l’alimentació, de les intoleràncies alimentàries (si n’hi ha) i de la quantitat que s’hagi d’ingerir així com el pes i altres paràmetres corporals. D’aquí la importància de les dietes personalitzades. Però en tots els casos el millor es recorre als aliments naturals. Per exemple:

Les melmelades, que són riques en hidrats de carboni simples (com la glucosa i la fructosa), molt fàcils de digerir. Es poden combinar amb un iogurt.

Els batuts de fruites, rics en hidrats de carboni vitamines i aigua i minerals. En triturar-ho tot amb la batedora s’aconsegueix que els nutrients siguin més accessibles als enzims del sistema digestiu, millorant l’absorció de nutrients. A més, si es prenen fresquets ajudem a rebaixar la sensació de calor.

El formatge fresc 0 % de greix batut amb mel. Aquesta combinació pot ser útil per a les sessions de treball de força en què no augmentem molt les pulsacions. Hi ha un bon equilibri d’hidrats de carboni i proteïnes.

Les barretes de cereals o el pa de pessic casolà. Si es preparen a casa i s’equilibren els ingredients (en proporció i quantitat) poden millorar el rendiment. Esmorzar un tros de pa de pessic (fet a casa) o prendre una barreta de quinoa, mill, civada i blat abans de fer uns quilòmetres en bici, anar a fer un parell de quilòmetres a la piscina o una sessió d’una hora al gimnàs és una opció nutricional molt recomanable. Tenir en compte que no s’ha d’abusar d’aquests aliments per no sentir-se massa ple.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -