Eleccions municipals 2019NotíciesPolítica

Els pactes marcaran els dies postelectorals a molts ajuntaments de les Terres de l’Ebre

Alguns municipis ebrencs estaran obligats a pactar per formar govern i revalidar algunes alcaldies

A Tortosa Meritxell Roigé podrà seguir governant la ciutat sempre i quan tingui alguna alternativa per pactar. Junts per Tortosa ha guanyat les eleccions amb 7 regidors perdent-ne un i ara ha de buscar aliances. Esquerra ha revalidat els 4 regidors que ja tenia i serien els aliats naturals de Roigé, però Movem ha superat Xavier Faura d’ERC i es posiciona com a segona força amb 5 regidors. El seu líder, Jordi Jordan, fa una crida a la resta de forces d’Esquerra per aposar pel canvi. El PSC manté els 3 regidors i Enric Roig s’ha mostrat obert a treballar per Tortosa des del govern o des de l’oposició.

A Camarles, Esquerra Republicana amb Josep Antoni Navarro ha revalidat els 5 regidors dels 11 possibles però si vol aconseguir l’alcaldia i entrar al govern haurà de pactar amb Junts per Camarles o la Veu del Poble que han obtingut 3 representants cadascun. Malgrat això, aquests dos darrers també sumarien i podrien apartar ERC a l’oposició.

Junts ha guanyat les eleccions a Santa Bàrbara aconseguint 4 regidors, el doble que ERC, PP i Moviment Alternatiu Planer, que n’han aconseguit 2 cadascun. Alfred Blanch haurà de pactar per seguir a l’alcaldia i un dels partits més factibles seria Esquerra de Manel Crespo.

Esquerra Republicana a Roquetes seguirà tenint 6 regidors dels 13 possibles i tornarà a necessitar un pacte. Si Paco Gas vol concretar el seu tercer mandat, haurà de pactar amb Junts per Roquetes o buscar una alternativa estable. La sorpresa a Roquetes ha estat la irrupció de Movem, que amb dos regidors serà el principal partit de l’oposició.

Altres pobles que necessitaran pactar per conformar govern seran Corbera d’Ebre, el Pinell de Brai i Vilalba dels Arcs a la Terra Alta i Ascó, Rasquera i Tivissa a la Ribera d’Ebre.

Segueix informat de tots els moviments electorals a les Terres de l’Ebre a través d’Imagina Ràdio.

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close