14.3 C
Amposta

Fase territorial dels VI Jocs Florals Escolars de Catalunya a Tortosa

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El proper dijous 30 de maig a l’Auditori Felip Pedrell de Tortosa, a les 10.00 h, la directora territorial d’Educació, Montserrat Perelló, donarà el tret de sortida a la fase territorial de la 6a edició dels Jocs Florals Escolars de Catalunya. Un certamen que pretén potenciar, estimular l’expressió i la producció escrita dels nois i noies, i d’aconseguir l’èxit escolar de tot l’alumnat.

Anteriorment, al mes de març es va celebrar el Certamen de Lectura en Veu Alta i ara els Jocs Florals, dues activitats que es complementen i que els centres les valoren molt positivament ja que cada curs augmenta el nombre de centres i alumnat participants.

El Certamen ha establert 8 categories segons el nivell educatiu:

Categoria A. Alumnat del cicle inicial d’educació primària

Categoria B. Alumnat del cicle mitjà d’educació primària

Categoria C. Alumnat del cicle superior d’educació primària

Categoria D. Alumnat d’educació especial de primària

Categoria E. Alumnat d’educació especial d’educació secundària obligatòria

Categoria F. Alumnat de 1r i 2n d’educació secundària obligatòria

Categoria G. Alumnat de 3r i 4t d’educació secundària obligatòria

Categoria H. Conte audiovisual i il·lustrat per a tot l’alumnat de primària

Els treballs es poden presentar o bé individualment o bé col·lectivament amb un màxim de 3 alumnes en les categories A, D i E. I en la categoria H es fomenta el treball com a grup classe. Han d’ésser de creació pròpia i en català i es poden presentar en la modalitat de prosa o poesia, i de temàtica lliure.

En aquesta sexta edició, han participat 48 centres, amb 228 alumnes i han presentat un total de 131 treballs, dels quals 66 han estat seleccionats per a la fase territorial: 12 de la categoria A, 13 de la categoria B, 11 de la categoria C, 2 de la D, 1 de la E, 10 de la F, 9 de la categoria G i en la categoria H, 8. La fase final serà el proper 15 de juny a l’Auditori de l’INEF de Barcelona Allí participaran els finalistes que avui el nostre jurat farà públic juntament amb la resta de finalistes dels altres territoris. Des dels Serveis Territorials d’Educació i els Serveis Educatius estem molt satisfets i ens felicitem per aconseguir l’objectiu: despertar l’interès per l’expressió i la producció escrita.

Redacció – V. Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -