14.3 C
Amposta

El COPATE engega una iniciativa gratuïta per fer més sostenibles les festes majors [ÀUDIO]

La iniciativa està basada en la substitució dels contenidors habituals per un sistema més eficaç de recollida selectiva

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El COPATE ha presentat aquest matí al Mas de Barberans una iniciativa, sota el lema ‘Revoluciona la festa! Fes-la més sostenible!‘ que vol promoure la sostenibilitat i reduir els residus durant les festes majors del Baix Ebre i del Montsià.

Aquesta iniciativa s’ha presentat des del Mas de Barberans, i està basada en la substitució dels contenidors habituals per un sistema més eficaç de recollida selectiva. El COPATE facilitarà a tots els municipis que ho demanen un conjunt de cubells de 240 litres que s’ubicaran estratègicament en els actes multitudinaris per tal de facilitar la separació i reciclatge dels residus generats.

Daniela Lleixà, alcaldessa del Mas de Barberans i vicepresidenta de l’Àrea de residus del COPATE ha anunciat que avui començaran a donar a conèixer aquesta campanya entre els diferents municipis per tal que es puguin adherir a aquesta iniciativa que és gratuïta.

Ivan Garcia, president del COPATE ha volgut destacar que “quan estem de festa major el volum de residus s’incrementa i a més, és més complicat reciclar”. Per això, la implementació d’aquests contenidors es farà de manera tan massiva i vistosa. Aquestes “mini illes de recuperació” s’ubicaran estratègicament als actes multitudinaris, com ara places o recintes, per facilitar la separació i el reciclatge dels residus generats durant els esdeveniments festius.

Ivan Garcia, president del COPATE

Aquesta campanya està emmarcada dins del contracte amb la UTE Baix Ebre – Montsià del COPATE on està previst que un percentatge del preu anual del contracte estigui destinat a campanyes de sensibilització i informació en matèria de gestió de residus.

Redacció L.P.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -