14.3 C
Amposta

Jordi Alonso, promotor de ‘La huella de la Ruta’: “Aquest any hem anat a tot o res, perquè hem portat a tota l’artilleria d’artistes d’aquest fenomen”

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Fa quatre dècades el País Valencià es va revolucionar amb La Ruta Del Bacalao. El  moviment social i cultural sorgit de la importació de música underground des d’Alemanya i el  Regne Unit va marcar un punt a la història de les discoteques de bona part de la península.  I Mítics Club vol homenatjar la Ruta ajuntant 15 DJ’S referents de la música remember el 27  d’abril. 

L’espai disco ubicat al recinte del Pla dels Catalans de l’Aldea acull per segon any consecutiu aquest dissabte 27 d’abril, 12 hores ininterrompudes de música protagonitzades pels grans noms del moviment.

La redacció d’Imagina Ràdio hem pogut parlar amb Jordi Alonso, promotor de La huella de la Ruta, per conèixer tots els detalls d’aquest esdeveniment:

  • Què us va inspirar a organitzar “La Huella De La Ruta” i reunir 15 DJ’s referents de la música remember?
    Bé, jo ja des de ben jovenet, igual que molta gent de les nostres terres, ens vam impregnar i influenciar molt de l’estil de música que es posava a aquesta època i vaig viure en primera persona aquest fenomen.
  • Què representa per a tu la Ruta del Bacalao i com creus que ha influït en la cultura musical de la península?

Per a mi representa la millor època musical pel que fa a avantguarda i que va ser un moviment social, cultural i musical que movia quantitats de gent espectaculars de tot arreu de la península.

  • Quina és la importància de preservar i commemorar moviments culturals com la Ruta del Bacalao, especialment en el context actual?

La importància de rememorar aquest fenomen és degut al fet que només s’han especulat i difamat coses negatives i una malapraxi informativa per part dels mitjans de comunicació.
I crec que va ser un moviment tan important o més com la reconeguda “movida madrileña“, a una se la venera i a l’altra se l’ha intentat destruir contínuament.

  • Quins han estat els reptes més grans d’organitzar un esdeveniment de tal magnitud, especialment considerant el seu impacte nostàlgic i emocional?

El més complicat i a la vegada lo més important és poder concentrar als artistes el mateix dia, cosa que no és gens fàcil. Que en plena època fer un esdeveniment així hagués estat impossible, perquè tots érem dj’s d’alguna sala i coincidíem en horaris.
Abans érem fixes a una sala, i ara som “trotamundos“.

Cartell oficial de la huella de la Ruta
  • Com descriuries l’experiència que esperes que tinguin els assistents a “La Huella De La Ruta”? Quins elements creus que faran que aquest esdeveniment sigui memorable per a ells?

Bé aquest any hem anat a tot o res, perquè hem portat a tota l’artilleria d’artistes d’aquest fenomen. Tant de Valencia , com de les nostres terres, com de Tarragona.
Hem fet un salt quantitatiu i qualificatiu portant l’esdeveniment a MITICS CLUB. Per ubicació, per oferir servei tant de dinar com de sopar, i algo inèdit en qualsevol festival que és el CAMPING GRATUÏT.


Tot això és un còctel perfecte per considerar la HUELLA DE LA RUTA l’homenatge a La Ruta del Bacalao més gran que s’ha fet i es fa en l’àmbit nacional. Amb la resposta de gent que ve de quasi tota Espanya.

  • 15 DJ de tota la península. Com heu confeccionat el cartell?

El cartell està confeccionat de manera que li aportarem al públic una cronologia musical des de l’inici del fenomen fins al final.

  • Quins són els teus objectius a llarg termini amb “La Huella De La Ruta”? Com esperes que aquest esdeveniment continuï evolucionant i contribuint a la cultura musical i social?

Els objectius ja es van anar complint des de la primera edició i ja s’està consolidant com un festival referent amb aquest estil de música.
I la motivació extra és la quantitat de gent jove que ha comprat l’entrada per viure en primera persona el que vivien els seus pares o coneguts més grans d’edat.

  • Quins consells o paraules de motivació tens per als amants de la música remember i els qui estiguin considerant assistir a “La Huella De La Ruta”?

La Huella no és un remember qualsevol, és un remember on els artistes s’impliquen i gaudeixen posant música que va marcar una època, però que als remembers més comercials no tenen oportunitat de posar, i aqui és on es mostra una qualitat musical immillorable musical, que és la peça clau de huella.

Redacció- X. Ll

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -