A partir d’aquest divendres 26 d’abril i fins al 5 de maig, l’Ametlla de Mar acull les XIII Jornades Gastronòmiques de la Tonyina Roja del Mediterrani. Aquest esdeveniment, que arriba a la 13a edició, inclou diverses activitats com la ruta de la Tapa Roja i la Diada de la Tonyina, amb l’objectiu de promoure aquest preuat producte local.
Un total de dotze restaurants de la localitat ofereixen menús especials amb la tonyina com a protagonista, amb una ampla varietat de preparacions que van des dels clàssics japonesos com el tataki i el sashimi fins a propostes més innovadores. D’altra banda, onze bars participen en la ruta de la Tapa Roja, oferint creacions gastronòmiques amb tonyina acompanyades d’una cervesa Estrella Damm.
A més de les propostes culinàries, la jornada també inclou altres activitats com la 1a Tuna Cooking Expert Serafi, amb show cookings amb cuiners reconeguts, i la Diada de la Tonyina, que tindrà lloc a la Cala de l’Ametlla de Mar el dissabte 27 i diumenge 28 d’abril. Aquesta última inclou diverses degustacions de tonyina, sessions de Dj’s i concerts musicals, entre altres activitats.
Per facilitar la participació en les degustacions de la Diada de la Tonyina, l’Àrea Municipal de Turisme ofereix la possibilitat de comprar anticipadament els tiquets a l’Oficina de Turisme fins al 26 d’abril.
Redacció- Ll. F