14.3 C
Amposta

Menjar aliments crus

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Des de fa uns anys sembla que la moda de menjar aliments crus s’està estenent. Però és realment sa menjar aliments crus?

La moda del raw food (menjar cru) s’ha establert en la gastronomia actual, i cada vegada hi ha més persones que aposten per incloure aliments crus en la seva dieta. Creix el nombre de persones que incorporen a la seva alimentació una sèrie de productes crus -especialment verdures- que fins al moment acostumaven a consumir cuinats. Però en el tema de l’alimentació, com en altres aspectes de la salut, els hàbits no s’han de portar als extrems, com és el cas de raw food o menjar cru. I en aquest cas, a més, contravé una de les virtuts que té l’alimentació saludable que és la varietat. Però sí que és cert, que de manera general, es pot dir que amb els aliments crus s’aprofiten més les propietats nutricionals i en ocasions es millora el sabor dels aliments.

Però no s’ha de perdre de vista un concepte molt antic, tant com el foc. D’ençà que aquest es va convertir en un aliat dels aliments aquests eren més digeribles a la vegada que menys perillosos a l’hora de produir infeccions alimentàries.

Veiem alguns aliments del nostre panorama gastronòmic que tenen un bon espai en la carta d’aliments crus.

En la branca dels vegetals, els carabassons, les cols, els pebrots, les bledes, els espinacs les carlotes o pastanagues, l’api i xirivia són verdures que poden menjar-se crues perfectament. De fet, gairebé totes les verdures poden consumir crues, encara que hi ha algunes excepcions com pot ser l’albergínia i les mongetes verdes o tendres que millor menjar-les cuinades. També l’all resulta molt beneficiós per a la salut menjar-se’l cru.
En l’apartat de la carn està la carn de vedella en forma de carpaccio o el clàssic, nutritiu i saborós steak tartar.

La regla general és que si es menja cru algun peix, des dels clàssics salmó i tonyina fins a les vieires, el llobarro, el verat o el calamar, entre molts altres, és fonamental congelar-los almenys 48 hores. Tot i que congelar el peix no garanteix al 100% eliminar les possibles toxines. Consumir peix cru sempre comporta cert risc, com l’anisakis i del que ja vam parlar. En el cas de les algues poden menjar-se crues, per a aprofitar al màxim tots els seus nutrients, però sempre en quantitats molt moderades.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -