14.3 C
Amposta

La Societat El Lucio de Flix vol revalorar la pesca esportiva i impulsar aquesta zona de l’Ebre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Un dels indrets més interessants per practicar pesca esportiva en aigua dolça és, sense dubte, el riu Ebre. Un dels punts del riu ideals per a practicar-la és el municipi de Flix, a la Ribera d’Ebre. La zona dels Xops, situada a la riba esquerra del riu, just només passar el pas de barca, és una de les zones més concorregudes per pescadors. Al riu de dalt hi ha la pista de pesca de l’embassament, emplaçament on s’han celebrat nombrosos concursos i on la fondària permet capturar algun exemplar de silur, un peix enorme que pot mesurar fins a 2,5 metres i pesar més de 80 quilos. A aquest municipi ebrenc també s’hi poden trobar dos comerços dedicats a la pesca: Comercial Pujol, al carrer Sant Jordi número 23 i Ebro Devil Fishing, al carrer de Barcelona número 2, a peu de la carretera C-12.

La Societat de pesca El Lucio de Flix té més de 25 anys d’història, però fa uns dos anys va desaparèixer. Aquest fet va animar a tres joves flixancos a reimpulsar l’entitat de nou i fa uns quatre mesos han reprès l’activitat en moltes ganes. Segons ha explicat Àlex Flores, el president de la societat, estan molt animats i tenen molts objectius que volen anar desenvolupant.

Per una banda, des de l’entitat volen habilitar les zones de pesca del poble, ja que “amb els darrers anys s’han deixat de banda i estan bastant deteriorades”, expliquen, a més, volen tornar a demanar el vedat de pesca per a la zona dels Xops perquè fa anys que és una zona de pesca lliure. Segons ells, el vedat de pesca fa que la zona estigui controlada i fa que els pescadors que hi vulguin pescar paguin un tiquet d’uns 27 euros, que s’obté un descompte si s’és soci de la societat. Un altre dels objectius que tenen és tornar a celebrar concursos de pesca i, d’aquesta manera, de forma indirecta, donar a conèixer la població.

Per altra banda, estan buscant més gent que se sumi al projecte i han creat un Instagram per donar-se a conèixer i aconseguir més socis: “Creiem que no s’ha incentivat tot el potencial fluvial que tenim al terme de Flix i esperem que en els pròxims anys puguem estar a l’altura dels nostres companys de Riba-roja d’Ebre”. Altrament, des de l’entitat confirmen que han pescat silurs d’entre 2 i 2,5 metres i d’uns 80 o 90 quilos, i en relació amb això, asseguren que “la presència d’aquest peix fa de reclam i porta molts pescadors al municipi”.

Un dels apunts que volen deixar clar des de la societat és que ells practiquen la pesca esportiva, per tant, sense mort. En referència al silur, que és una espècie invasora, apunten que “hem arribat a un punt on creiem que tots els peixos estan en equilibri de convivència entre ells”, i afegeixen que matar els peixos va en contra dels seus principis, “gairebé totes les espècies que habiten el riu Ebre son espècies invasores”. Posen d’exemple la carpa: “Fa quasi 2.000 anys que habita les nostres aigües i ara es considera espècie invasora. Creiem que aquesta mentalitat hauria de canviar i protegir els peixos del nostre riu. Si sacrifiquéssim tots els peixos invasors, es quedaria el riu sense peixos i ningú vindria a pescar aquí”.

Per acabar, des de l’Ajuntament de Flix valoren molt positivament que aquesta entitat s’hagi impulsat de nou. El batlle, Francesc Barbero, confirma que han mantingut una reunió amb la societat. “La pesca ha tingut una activitat molt alta a Flix alguns anys i és molt bona notícia que torni”, explica Barbero, qui afegeix que “és molt interessant potenciar aquesta activitat perquè, entre altres coses, pot ser un gran reclam turístic”. El batlle conclou que des de l’ajuntament els hi faran costat en tot el que faci falta.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -