14.3 C
Amposta

L’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta té el 90% dels llits d’UCI ocupats

La pressió assistencial a les Terres de l'Ebre segueix preocupant i actualment hi ha més ingressats per Covid-19 a l'UCI que a planta de l'Hospital de Tortosa

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre situa la xifra d’ingressats per Covid-19 aquest dilluns, dia 1 de febrer, en 108. A l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta hi ha més pacients amb Covid-19 a l’UCI que a planta, concretament hi ha 22 ingressats a planta i 23 a l’UCI, a l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre hi ha 1 pacient amb Covid, a l’Hospital Comarcal d’Amposta 16 i al de la Santa Creu de Jesús 46. L’UCI del Verge de la Cinta té actualment 29 llits ocupats, 23 dels quals per Covid-19 (el 79%), i se’n poden habilitat 3 més, fins a 32, per tant, encara hi ha el 90% de l’UCI disponible ocupada. Per tant, la millora de les dades de la pandèmia no es trasllada encara als hospitals. A l’Hospital Verge de la Cinta hi ha actualment 60 professionals en aïllament, 51 dels quals positius, i a l’Hospital de la Santa Creu de Jesús hi ha 48 professionals en quarantena, 31 dels quals positius.

El Verge de la Cinta segueix atenent la cirurgia urgent, oncològica i no ajornable, mentre que la resta d’intervencions s’atenen, sempre que sigui possible, a la resta de centres del territori. Les consultes externes només fan primeres visites preferents de forma presencial. La resta de consultes -segones visites, controls, etc.- es faran per via telemàtica. Des del centre s’estan estudiant mesures per restringir visites i acompanyants a causa de l’alta incidència de la Covid-19 en la comunitat.

L’Hospital Comarcal d’Amposta té actualment 16 ingressats per Covid-19 i ha desprogramat la cirurgia amb ingrés, ha suspès algunes proves especials, ha reduït les consultes i visites, i desprogramarà part de la cirurgia sense ingrés, ja que des del dijous passat ja s’ha habilitat l’antiga residència de gent gran d’Amposta com a centre per a atendre pacients de Terres de l’Ebre amb necessitats de cures intermèdies. A l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre hi ha 1 pacient Covid ingressat i a l’Hospital de la Santa Creu de Jesús hi ha 46 ingressats amb Covid-19 i hi ha un brot important que afecta el centre. Aquest brot va obligar a tancar l’hospital a nous ingressos fins que la situació no estigui controlada.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -