14.3 C
Amposta

Les visites a la Casa Brunet i al barri dels Pescadors de Tortosa exhaureixen les entrades en el Dia Mundial del Turisme

El més vist

spot_img
- Advertisement -
- Advertisement -

Des de l’àrea de turisme de l’Ajuntament de Tortosa, el passat cap de setmana, es van celebrar les II Jornades de Descoberta del Patrimoni amb motiu del Dia Mundial del Turisme. Per a l’ocasió es van planificar una sèrie d’activitats per a tot el cap de setmana amb col·laboració de les empreses turístiques i associacions culturals de la zona com Lo Sirgador, Conficon Turisme, Visitur, els Amics dels Castells, Terra Enllà i Els Miquelets, entre d’altres.

Per primera vegada des de feia molts anys, dissabte a la tarda es van obrir les portes a la ciutadania de l’edifici modernista de principis del segle XX, la Casa Brunet, exhaurint les entrades dels dos passis programats. L’arquitecte membre del COAC, Antoni López Daufí, i la periodista i escriptora tortosina, Irene López, van ser els encarregats de dur a terme la visita guiada i van explicar que la seva voluntat és poder repetir-la per tots aquells assistents que es van quedar sense entrada, així com ampliar-la per tal de donar a conèixer altres edificis modernistes de la ciutat.

Al matí del mateix dissabte va tenir lloc la visita guiada al barri dels Pescadors per part de l’historiador i professor, Hilari Muñoz. Una visita que posava el focus en l’antic barri desaparegut i desolat després dels bombardejos de la Guerra Civil que obligà a traslladar tota la marina de Tortosa fins al port de Sant Carles de la Ràpita. Muñoz va explicar també quins eren els convents més rellevants que s’ubicaven en aquells carrers i que, avui dia, també han desaparegut. Alguns d’aquests eren el convent de l’Orde del Temple del carrer de la Parra, l’Església de la Puríssima Sang del carrer de la Sang, la Capella de Sant Pere de la plaça Ramon Cabrera o l’església de l’Àngel de la plaça de l’Àngel o del Pou d’en Caldera, com s’anomenava al segle XVI. A més, va parlar també de l’existència del nomenclàtor del barri com a barri d’Alfàndec (del barranc) en època andalusina. Una dada que s’ha descobert recentment.

La ciutadania esperava també amb ànsia la recreació històrica de l’Associació d’Els Miquelets de Catalunya al Fortí d’en Bonet i a les Avançades de Sant Joan, però per causes alienes a l’organització, es van haver de cancel·lar els dos passis previstos.

Les jornades van comptar també amb l’activitat “Maridatges excel·lents”, que es va dur a terme a la Plaça de l’Absis i que va comptar amb un tast de tres tipus de xocalata CREO, entre els quals en destacava el de La Lliura. Combinant-ho tot plegat amb el tast de tres cerveses diferents gentilesa de Lo Gambusí i acompanyats per la música de The Major Rose Band.

Diumenge també va tenir lloc, als Jardins del Príncep, el concert dels joves Josep Lanau i Clàudia Xiva, que estan fent un Verkami per recaptar fons per tal de poder publicar el seu primer disc. Ells són dos dels joves talents que formen part del conjunt ebrenc dels Lokals Normals. I també el mateix dia va celebrar-se l’activitat familiar del Joc de les Cultures al Passeig de Ronda, i també una de les dues sortides solidàries en benefici d’ACNUR, per a l’acollida de refugiats de la Mediterrània, que va fer el llagut turístic de Lo Sirgador.

En declaracions a la premsa, el regidor de turisme de l’Ajuntament de Tortosa, Sisco Pepió, va destacar que “aquestes jornades segueixen les petjades de les primeres jornades organitzades l’any passat i no deixen de ser un conjunt d’activitats per conèixer el nostre patrimoni monumental, cultural i artístic des d’un vessant turístic”. Per remarcar que hi va haver “més d’una trentena d’activitats programades que van permetre endinsar-se al refugi antiaeri número 4 de la Guerra Civil o, fins i tot, descobrir la modernista Casa Brunet”.

Pepió va aprofitar l’ocasió també per fer una incipient valoració de la temporada turística a la ciutat, tot recordant que “es va fer una molt bona feina en anteriors legislatures, però és ara quan comencem a tenir una base sòlida d’espais visitables que s’han de remarcar de manera que, quan ens vingui un turista, aquest gaudeixi de l’experiència de visitar-los”.

Confirmant que hi ha hagut un increment de visitants important a la ciutat al llarg d’aquesta temporada d’estiu, possiblement també arran del fet de potenciar el turisme de proximitat a causa de la pandèmia de la Covid-19.

Per acabar anunciant que, entre les properes actuacions previstes hi ha l’ampliació de l’embarcador fluvial i reobrir el camí de sirga des de Ferreries fins a Jesús.

Redacció – L. F.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -