14.3 C
Amposta

Quatre explotacions de la Ribera d’Ebre obren portes amb activitats turístiques exclusives

La Ribera d'Ebre se suma a una nova edició del "Benviguts a Pagès" per promoure els productes agroalimentaris de proximitat

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El “Benvinguts a Pagès” arriba un altre cop a la Ribera d’Ebre. Aquesta iniciativa, impulsada pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, pretén obrir les portes d’explotacions agroalimentàries de tot Catalunya. Des de fa sis anys que la comarca participa en aquestes jornades, amb la coordinació del Consell Comarcal. Aquest 2021 les explotacions que hi participen son: Formatgeria Laura, l’Hort de Maso, la Cistella de l’Ebre i el Molí de Rué.

Els productors mostraran durant els dies 2 i 3 d’octubre el seu treball i la qualitat dels seus aliments a través de visites gratuïtes en les quals es podran degustar els productes i comprar formatges, fruita, olis, verdures i vins sense intermediaris. Les visites gratuïtes a les explotacions s’han de reservar a través de la pàgina benvingutsapages.cat. De fet, el web funciona com a central de reserves per planificar unes visites. El web ha actualitzat les seues funcionalitats per facilitar la cerca de les explotacions per comarca o bé per categoria de producte.

La presidenta del Consell Comarcal, Gemma Carim, ha afirmat que “aquesta iniciativa coincideix amb una de les línies de treball del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, sobretot des que vam posar en marxa la marca Degusta Ribera d’Ebre per promoure els productes agroalimentaris de proximitat i, a la vegada el turisme familiar, gastronòmic i de natura”. Segons, Noemí Poquet, copropietària del Molí de Rué, “Benvinguts a Pagès permet que els visitants ens coneguin i sàpiguen qui hi ha al darrere dels nostres vins i del nostre oli. Ensenyarem les nostres instal·lacions, prepararem un tast i prepararem activitats infantils”. Laura Bladé, propietària de la formatgeria Laura de Rasquera, ha explicat que obrirà la formatgeria i la granja, com han fet els darrers sis anys.

L’oferta dels productors es complementa amb la participació de nou allotjaments rurals i establiments de restauració que aposten pels productes locals. Sis allotjaments i quatre restaurants de la comarca també s’han afegit a la iniciativa amb adaptacions d’ofertes i de menús perquè els visitants puguin gaudir de tot el cap de setmana a la Ribera d’Ebre.

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -