14.3 C
Amposta

L’arròs, les clementines i l’oli de les Terres de l’Ebre, a la gala dels Premis Gaudí

El més vist

La Regió Sanitària Terres de l’Ebre podria encapçalar el desconfinament a Catalunya

El ministeri de Sanitat nega que hagi acceptat la petició de la consellera de Salut, Alba Vergés, perquè Catalunya utilitzi les regions sanitàries i...

La recollida de cirera comença a la Ribera d’Ebre amb millors previsions que l’any passat

La recollida de la cirera, que obre la campanya de la fruita dolça a la Ribera d'Ebre, ha començat amb retard per les pluges...

La Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre és la menys afectada pel coronavirus de tot Catalunya

Les Terres de l'Ebre són la regió menys afectada pel coronavirus de tot Catalunya. La baixa densitat de població ha beneficiat el territori ebrenc...

L’ICS Terres de l’Ebre crea una Unitat domiciliària per recollir mostres per a PCR

La Gerència Territorial de l’ICS a les Terres de l’Ebre, arran de la COVID-19, ha constituït la Unitat de Recollida de Mostres, integrada per...
- Advertisement -
- Advertisement -

Els aliments catalans amb segell Denominació d’Origen Protegida (DOP) i Indicació Geogràfica Protegida (IGP) competiran amb les estrelles de la gran pantalla durant la gala dels Premis Gaudí de cinema que se celebrarà a Barcelona el diumenge 19 de gener. I és que el menú que se servirà previ a l’entrega dels guardons de l’Acadèmia del Cinema Català està confeccionat exclusivament amb productes alimentaris autòctons, reconeguts de manera oficial per la Unió Europea per la seva alta qualitat i arrelats al territori. Tot plegat, gràcies a l’acord entre l’organització del certamen i la Federació Catalana DOP-IGP, que promou aquests aliments sota la marca Aliments d’Origen.

El menú constarà de 10 receptes, vuit de salades i dues de dolces. L’ha ideat el cuiner i assessor gastronòmic Pep Nogué, que ha dissenyat els plats amb els alumnes del curs d’especialització en càtering i esdeveniments del Culinary Institute of Barcelona (CIB). “En el menú de tastets que hem preparat hi trobaran tots els productes que formen part d’Aliments d’Origen. Són receptes fetes amb productes d’una gran qualitat, però no són receptes extravagants”, ha assenyalat.

Els plats que es podran tastar són els següents: Pera de Lleida (DOP) amb formatge de l’Alt Urgell i la Cerdanya (DOP), “Ajoblanco” d’avellanes de Reus (DOP); Pa de pagès català (IGP) amb tomàquet, llonganissa de Vic (IGP) i oli d’oliva verge extra DOP Oli de la Terra Alta; Coca de calçots de Valls (IGP) confitats amb oli d’oliva verge extra DOP Oli del Baix Ebre Montsià i el seu romesco; Mongetes del ganxet (DOP) amb seitons, emulsió de clementines del Delta de l’Ebre (IGP) i oli d’oliva verge extra DOP Oli de l’Empordà; Pollastre del Prat (IGP) i Gall del Penedès (IGP) confitat amb oli d’oliva verge extra DOP Les Garrigues; Bracet de patata de Prades (IGP) amb la seva salsa brava; Vedella dels Pirineus Catalans (IGP) amb compota de poma de Girona (IGP) i  mantega de l’Alt Urgell i la Cerdanya (DOP); Gelat d’arròs del Delta de l’Ebre (DOP) amb pols de Torró d’Agramunt (IGP); Brioix d’oli d’oliva verge extra DOP Siurana i xocolata negra.

Tots els productes compten amb unes característiques organolèptiques excepcionals, un sabor inimitable i una personalitat pròpia. Són el resultat de l’estreta relació existent entre el producte, l’entorn geogràfic, el saber fer i el talent humà.

Redacció – N. A.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

Salut no descarta donar suport al toc de queda: “Quan tinguem la proposta ho valorarem”

El Departament de Salut valora com una possibilitat que el govern espanyol apliqui el toc de queda a Catalunya. "És una mesura que nosaltres...

Neix la Plataforma Hidrogen Verd Catalunya Sud per fer una regió líder en la transició energètica

Més de 50 agents amb implantació al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre han creat la Plataforma Hidrogen Verd Catalunya Sud per...

19 joves ebrencs participen a l’Espai Jove El Maset de La Ràpita al càsting del Carnet Jove 2021

El Carnet Jove ha dut a terme avui l'últim dels cinc càsting presencials arreu de Catalunya per escollir un total de 30 nois i...

L’Aldea inicia les obres d’urbanització del Passeig de la Via

L'Ajuntament de l'Aldea ha informat que s'han iniciat les obres d’urbanització del Passeig de la Via. Aquesta actuació comportarà l’adequació en un passeig de...

El nou curt d’Almodóvar i una reflexió sobre el periodisme i la vida, estrenes destacades

Pedro Almodóvar torna aquesta setmana amb el curt 'La voz humana', una adaptació lliure del relat homònim de Jean Cocteau protagonitzada per Tilda Swinton....
- Anunci -
- Anunci -