14.3 C
Amposta

La importància del magnesi

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Càpsula 67. Salut i bons aliments. 21 juny 2021

La importància del magnesi

NOEMÍ:  De fa ja força temps que es sent a parlar molt de la importància del magnesi en la alimentació, però quina és la seva funció i en quins aliments es troba el magnesi.     

JORDI: Els minerals tenen funcions clau en l’organisme, i el magnesi és un dels més importants, juntament amb el calci, el sodi i el potassi. Com qualsevol electròlit, el magnesi és fonamental per a la salut. El magnesi està involucrat en molts processos enzimàtics de l’organisme, en la regulació del sucre a la sang, en la funció renal, en la funció cardiorespiratòria, en la funció del sistema nerviós, tot i que la funció més destacada del magnesi és la producció d’energia, sobretot per als músculs, i la formació de la massa òssia.

De manera general és pot dir que la ingesta de referència de magnesi és de 350 mg/dia.

Hi ha alguns factors addicionals que cal tenir en compte a l’hora de parlar de la ingesta. Per exemple, hi ha medicaments que produeixen pèrdues de magnesi per orina o per femta, com els laxants, els protectors gàstrics i els diürètics. Quins són els aliments que porten més magnesi? Abans cal dir que no és fàcils que es trobin valors elevats de magnesi amb la dieta que portem, perquè és alta en aliments processats i baixa en aliments frescos

El 10 % del magnesi que es necessita prové del que es beu perquè en conté l’aigua. Però hi ha altres aliments habituals rics en magnesi com són: les nous, els vegetals amb fulles verdes, les llavors, els cereals no refinats, el peix, les fruites, la carn i la llet. 

Amb una dieta equilibrada no cal prendre els suplements amb magnesi que tant estan de moda des de fa un temps i que en absolut són la panacea. Aquests estan indicats, sempre sota la supervisió del metge nutricionista, quan hi ha problemes digestius d’absorció de nutrients i en els casos de fer esport de manera intensa. Prendre suplements de magnesi a llarg termini acaba per desequilibrar l’absorció d’altres minerals.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -