14.3 C
Amposta

La Galera es prepara per a la 29a edició de la Fira de la Terrissa [ÀUDIO]

El programa d'activitats inclou tallers de treball amb fang, tant per a nens com per a adults, demostracions de torn tradicional de terrisser, cuites en directe, xerrades sobre la història de la terrissa local i de Miravet, concerts amb instruments de terrissa, entre d'altres

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La Galera es vesteix de festa per acollir la XXIX edició de la seva emblemàtica Fira “d’Argila”, un esdeveniment que congrega anualment terrissers i ceramistes de renom internacional. Del 1 al 5 de maig, els carrers Major i Sant Llorenç, així com diverses places i racons emblemàtics del poble, es transformaran en un vibrant escenari dedicat a l’art de la ceràmica.

Enguany, la fira compta amb una notable participació internacional, rebent expositors de Catalunya, l’estat espanyol, Portugal, Marroc, Hongria i França, consolidant-se com un punt de trobada essencial per als professionals del sector i aficionats de l’art ceràmic.

Una de les novetats d’aquesta edició és l’espai dedicat a Cantàbria, comunitat autònoma convidada, on els visitants tindran l’oportunitat de descobrir les úniques tècniques ceràmiques cantàbriques, així com aspectes destacats de la seva cultura i tradicions.

L’accés a la Fira “d’Argila” serà gratuït, oferint als assistents una àmplia franja horària per gaudir de l’esdeveniment, des de les 10:00 h fins a les 14:00 h i de les 16:00 a les 21:30 h.

El programa d’activitats promet enriquir l’experiència dels visitants, incloent tallers de treball amb fang tant per a nens com per a adults, demostracions de torn tradicional de terrisser, cuites en directe, xerrades sobre la història de la terrissa local i de Miravet, concerts amb instruments de terrissa, així com exposicions al Museu Terracota, que alberga tant una col·lecció permanent dedicada a la terrissa de la Galera com una exposició temporal sobre la ceràmica sigillata romana d’Ars Fictilis. Els assistents també podran gaudir d’una mostra i tast gastronòmic que destaca l’ús del fang en la cuina.

Ramon Muñoz, alcalde de la Galera

La Fira “d’Argila” de la Galera no només celebra l’art de la ceràmica, sinó que també fomenta el diàleg cultural i el coneixement compartit entre les diverses comunitats ceràmiques, reafirmant el seu compromís amb la preservació i difusió de les tècniques tradicionals i contemporànies d’aquesta ancestral forma d’art.

Cartell i programa d’activitats

Redacció L.P.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -