14.3 C
Amposta

ERC de Santa Bàrbara afirma que mai ha plantejat una moció de censura contra l’alcalde

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La Plana Ràdio va informar el dijous passat que Esquerra Republicana deixaria de formar part del govern local de Santa Bàrbara, per tant, el grup municipal de Junts per Santa Bàrbara acabarà la legislatura governant en minoria. En paraules de l’alcalde Antonio Ollés “ha estat una decisió difícil de prendre perquè son coses que no passen cada legislatura”. Ollés explicava que han arribat a una situació de desconfiança, amb el portaveu d’ERC Manel Crespo, i que no se senten còmodes veient que “fa contactes amb altres partits per veure si els fa fora del govern”.

Arran d’aquestes informacions, Esquerra ha emès un comunicat on explica que “l’expulsió s’ha dut a terme de manera unilateral, sense cap explicació, diàleg ni negociació per mantenir el pacte”. El grup municipal assegura que han treballat de forma “incansable i compromesa pel poble des del primer moment”, però sempre “de manera honesta, i així ho vam fer en moments complicats com els de la pandèmia o quan es va substituir l’alcalde de Junts, Alfred Blanch, a principis del 2020”, expliquen en el comunicat.

Denuncien la forma amb la qual s’ha trencat el pacte, “de manera unilateral” per part de Junts per Santa Bàrbara. ERC assegura que “no s’aguanta per enlloc, ni té cap lògica”. “És una operació política per justificar el retrobament entre el senyor Joaquim Martí, la vella convergència de sempre i la gent de Junts, per bastir una nova aliança de govern de tot aquest espai polític, també de cara a les eleccions municipals vinents”, afirmen.

Esquerra Republicana assegura que mai ha parlat amb el grup Moviment Alternatiu Planer – Movem Terres de l’Ebre, ni amb el PSC, per plantejar una moció de censura. “Sempre vàrem rebutjar-la, malgrat la insistència del senyor Martí (regidor del PP i no adscrit), per plantejar-la, sobretot a finals del 2020”. Segons ERC, fa uns mesos “el senyor Martí va voler aprofitar una conversa extreta de context amb el nostre regidor Manel Crespo per fer creure el contrari i Junts se n’ha volgut aprofitar per justificar el trencament del pacte”.

En el comunicat Esquerra acusa Junts de trencar el compromís del pacte de govern signat i que hagi fet servir una conversa extreta de context, el contingut de la qual els regidors d’Esquerra ja van explicar el passat juny al govern municipal, i per tant, també a l’alcalde. Tres mesos després de l’explicació, segons ERC de manera sorprenent, “l’alcalde ha fet servir aquesta conversa d’excusa per trencant el pacte de govern de manera unilateral quan res havia canviat des de llavors”.

Finalment, la regidora d’ERC, Elena Estarlich, a la qual l’alcalde Antonio Ollés ha volgut mantenir al govern municipal i a qui va oferir d’incorporar-se al projecte polític de Junts, ha presentat aquest matí al registre de l’ajuntament la seua renúncia a formar part del govern municipal.

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -