14.3 C
Amposta

Els joves nascuts a partir de 2006 ja poden sol·licitar el ‘Bono Cultural Jove’

Aquesta ajuda ofereix als beneficiaris una targeta de prepagament, que pot ser virtual o física, carregada amb 400 euros que es podran utilitzar en establiments adherits al programa

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Bono Cultural Jove, una iniciativa impulsada pel Ministeri de Cultura, ha arrencat avui la seva tercera edició. Els joves que compleixin 18 anys al llarg d’aquest 2024 ja poden sol·licitar l’ajuda de 400 euros que es destinarà a la compra de productes, serveis i activitats culturals. La sol·licitud es pot realitzar a través de la web oficial, www.bonoculturajoven.gob.es, fins al 16 de setembre.

Aquesta ajuda ofereix als beneficiaris una targeta de prepagament, que pot ser virtual o física, carregada amb 400 euros que es podran utilitzar en establiments adherits al programa. Actualment, més de 3.300 comerços i entitats de tot Espanya formen part d’aquest programa.

Els 400 euros de la targeta es divideixen en tres trams per fomentar la diversificació del consum cultural:

  • 100 euros per a productes físics, com llibres, premsa o discos.
  • 100 euros per a productes digitals, incloent-hi subscripcions a plataformes, premsa digital, podcasts o videojocs en línia.
  • 200 euros per a les arts escèniques, com teatre, òpera, cinema, dansa, i museus.

Procediment de Sol·licitud

  • Per sol·licitar el Bono Cultural Jove, els interessats han de registrar-se a la web oficial i seguir el procediment indicat. És necessari comptar amb una de les tres formes d’identificació digital: Cl@ve amb registre bàsic (que es pot obtenir per videotrucada), Cl@ve amb registre avançat (obtenible de forma presencial) o bé el Certificat digital. Els joves poden completar el tràmit personalment o delegar-lo a un adult mitjançant el formulari de representació disponible a la web, que haurà d’estar degudament signat pel beneficiari.
  • Poden accedir a aquesta ajuda els joves que compleixin 18 anys el 2024 i que siguin de nacionalitat espanyola, tinguin residència legal a Espanya, siguin sol·licitants d’asil, desplaçats temporals o estrangers ex-tutelats. Segons dades de l’Institut Nacional d’Estadística, es calcula que més de 525.000 joves podrien beneficiar-se d’aquesta iniciativa al llarg de tot el país.

Redacció L.P.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -