14.3 C
Amposta

Els CAP de les Terres de l’Ebre administraran la segona dosi als vacunats amb Janssen

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Les persones que ha rebut la vacuna de Janssen aquesta setmana ja es poden posar la dosi de reforç als centres d’atenció primària. Se’ls administrarà una segona dosi de les vacunes de Pfizer o Moderna i caldrà que hagin passat almenys tres mesos després d’haver rebut la primera.

Els centres d’atenció primària (CAP) seran els encarregats de citar a aquest col·lectiu, seguint l’estratègia actual de citació i vacunació, i també amb noves eines, a partir de finals de novembre. Els centres que disposen de la història clínica informatitzada tindran properament al web de cita Salut un d’específic de vacunació Covid on els usuaris podran demanar hora per vacunar-se al seu CAP o als espais annexos d’aquest. En uns dies estarà operativa aquesta nova utilitat al web dels centres d’atenció primària i, a partir d’aquest moment, s’enviarà un SMS als usuaris que compleixin criteri per rebre la dosi de record de Janssen.

En un principi aquesta vacuna es va plantejar com a monodosi, però la Comissió de Salut Pública va aprovar el 26 d’octubre administrar-ne una segona dosi del tipus ARN missatger –una de Pfizer o la meitat d’una de Moderna. Les xifres d’eficàcia de la vacuna de Janssen son inferiors a les de les altres tres que s’han administrat. Un estudi recent del Ministeri de Sanitat va situar Moderna com la més efectiva davant de la infecció (87%) i la infecció simptomàtica (89%), seguida de Pfizer (77% i 78%). La d’AstraZeneca, 68% en tots dos casos i la de Janssen, un 64% i un 56%, respectivament.

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha destacat el fet que com era un vaccí unidosi suposava “un gran avantatge” per administrar-la a “ciutadans de pas”, com els temporers, i altres persones que tenien dificultats per tornar a administrar-se una segona vacuna, però que això també suposarà “dificultats” ara per localitzar alguns d’aquests perfils d’usuari. D’altra banda, Argimon ha assegurat que, amb deu casos a Catalunya, la incidència de la variant Delta Plus de la Covid-19 és “anecdòtica” i que s’ha demostrat que les vacunes son efectives contra ella.

Sis milions d’immunitzats en primera dosi

Catalunya ha administrat un total de 6.004.880 primeres dosi de la vacuna Covid des que va començar la campanya de vacunació, xifra que suposa el 75,9% de la població. El percentatge de catalans que ja disposen de la pauta completa de vacunació se situa en el 74,5%.

En total, tant en els punts de vacunació com en els centres d’atenció primària, els hospitals i d’altres punts de vacunació que s’han habilitat per la campanya de vacunació de la Covid-19, s’han administrat 11.515.664 dosis, de les quals, 5.172.075 corresponen a segones dosis, 338.709 a dosis addicionals. Les dosis de la vacuna Janssen administrades fins al moment han estat 348.022.

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -