14.3 C
Amposta

El grup dels greixos i olis

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Els greixos d’origen vegetal són aquells que s’obtenen de fruits o llavors sanes i netes. Els principals són: el llard de coco, el llard de palma i el llard de cacau.

Els olis, que recordem són la forma líquida dels greixos, d’origen animal provenen dels animals marins. S’obtenen del processament i premsatge de peixos sencers i subproductes de la indústria conservera Uns dels més coneguts són els olis de fetge de peix.

VERITAT o FALS

Els llegums són bones per a una millor salut cardiovascular.

VERITAT. Els llegums són rics en proteïnes, hidrats de carboni, fibra, minerals i vitamines. Tenen un valor calòric d’unes 300 calories per cada 100 grams i és precisament aquest nivell de calories el que ha portat a algunes persones a eliminar de la seva dieta. És un greu error no menjar llegums per creure que engreixen.

LA XIFRA

Les captures de peixos a Catalunya l’any 2018 les va encapçalar el seitó amb gairebé 10.000 tones, seguit de la sardina amb 4.000 tones i escaig, en tercer lloc va ser pel lluç amb gairebé 1.000 tones, el quart lloc l’ocupà el moll o roger amb 800 tones i el cinquè lloc el va ocupar el sorell amb 700 tones; segons dades de l’Institut d’Estadística de Catalunya.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -