14.3 C
Amposta

El centre logístic de Freshly a Gandesa donarà feina a 150 persones en tres anys

L’empresa obre la primera botiga física al centre de Reus amb una inversió d’uns 150.000 euros

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’empresa catalana de cosmètica natural Freshly Cosmetics tindrà enllestit el centre logístic de Gandesa (Terra Alta) aquest octubre i donarà feina a unes 150 persones en els pròxims tres anys. Els cofundadors de la companyia, originaris d’aquesta comarca, preveuen invertir-hi uns cinc milions d’euros. Així ho han anunciat en l’obertura d’una botiga física al centre de Reus, la segona a Catalunya i primera a la demarcació de Tarragona. La seva posada en marxa ha suposat una inversió d’uns 150.000 euros. En sis anys, aquesta jove companyia ha passat de facturar 300.000 euros a 45 milions d’euros i exporta a 36 països, amb el repte d’obrir-se a nous mercats. La facturació a l’estranger ha crescut fins al 30% en l’últim any.

Fa sis anys que Freshly Cosmetics va començar a treballar des d’una petita oficina a la capital del Baix Camp i ha anat creixent fins a assolir els 1,2 milions de clients arreu del món. Aquest divendres a la tarda s’obrirà al públic la primera de les botigues físiques a la ciutat, concretament al carrer Monterols. La previsió és que al setembre s’inauguri la tercera tenda a Catalunya, a les Glòries de Barcelona. “És un somni complert, poder tornar a casa i obrir una botiga és increïble”, ha afirmat Miquel Antolín, un dels cofundadors de l’empresa.

Pel que fa al centre logístic propi que es vol instal·lar a la capital de la Terra Alta, Antolín ha desgranat que es tracta d’un projecte que suposarà una inversió d’uns cinc milions d’euros i que hauria d’estar en marxa a partir d’aquesta tardor. Segons previsions de l’empresa, en els pròxims tres anys podria donar feina a 150 persones. En aquests moments, la companyia utilitza unes instal·lacions llogades a Gandesa per dur a terme les tasques logístiques.

Combinació del comerç en línia i les botigues físiques

Tot i que en un inici, el negoci es va centrar en el comerç en línia, des del 2019 ha fet una aposta important per les botigues físiques. La de Reus servirà per valorar quina resposta té el públic envers la marca i els cofundadors no descarten obrir nous establiments en altres localitats del Camp de Tarragona pròximament. Segons Antolín, les botigues i la venda en línia són dues estratègies complementàries.

L’aposta actual de l’empresa catalana és créixer internacionalment a través de les vendes en línia, que ja se situen en un 30% de la facturació total, i per establir-se en punts físics en un futur. La primera experiència d’aquestes característiques la van viure a Londres, on van obrir botiga el novembre passat. Les dificultats derivades del Brexit, a banda d’altres circumstàncies econòmiques, van provocar-ne el tancament aquest juliol. “Forma part del camí, la prova i error. Va ser una oportunitat que no podíem deixar escapar, un testatge. Ens ha servit per veure que volem apostar en l’obertura de botigues a escala nacional”, ha destacat Mireia Trepat, una de les cofundadores de Freshly Cosmetics. Actualment, els països internacionals que representen un mercat més potent per aquesta empresa són Portugal, Itàlia i França.

Tant Trepat com Antolín no tanquen la porta a col·laboracions amb grans empreses, però descarten rotundament vendre Freshly Cosmetics. “Nosaltres volem fer el nostre propi camí, Freshly s’ha forjat d’una manera i volem que continuï així en un futur”, ha insistit Trepat.

Els cofundadors de Freshly Cosmetics, Miquel Antolín i Mireia Trepat, parlen de l’expansió de l’empresa coincidint amb l’obertura de la primera botiga física a Reus 

Notícies relacionades

Tots els detalls de la inversió de Freshly a Gandesa, empresa compromesa amb la Terra Alta

Freshly Cosmetics comença a construir el nou centre logístic de Gandesa

Freshly Cosmetics compra les últimes parcel·les de Gandesa impulsant l’ampliació del polígon

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -