14.3 C
Amposta

Tots els detalls de la inversió de Freshly a Gandesa, empresa compromesa amb la Terra Alta

Freshly Cosmetics preveu triplicar els llocs de treball que té actualment a la Terra Alta

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’empresa de cosmètica natural Freshly Cosmetics té la seu central a Reus (Baix Camp), però està fent una aposta decidida per les Terres de l’Ebre i, en concret, per la Terra Alta. Actualment té al polígon La Plana de Gandesa el Centre Logístic que està dividit en sis naus, però ara vol centralitzar totes les operacions en una sola nau que ocuparà més de 14.000 metres quadrats amb una inversió de 4 milions d’euros. El nou Centre Logístic acollirà totes les operacions de preparació de comandes i estoc de productes i, a més, incorporarà unes oficines d’uns 500 metres quadrats. El disseny, que es durà a terme amb materials sostenibles, vol ser respectuós amb el medi ambient i incorporarà una placa fotovoltaica.

L’empresa està compromesa amb la Terra Alta, ja que Miquel Antolín, enginyer químic i un dels cofundadors de Freshly Cosmetics, és de Batea, un petit municipi del costat de Gandesa de poc menys de 2.000 habitants. La redacció d’Imagina Ràdio ha volgut conèixer més sobre ell i el present i el futur de Freshly Cosmetics. A continuació podeu llegir l’entrevista íntegra a Miquel Antolín.

Miquel Antolín, cofundador i CEO de Freshly Cosmetics

1. Com va sorgir la idea de Freshly Cosmetics?

Freshly Cosmetics va néixer l’any 2016, quan la Mireia, el Joan i jo, estàvem estudiant un MBA. Els tres, enginyers químics, volíem emprendre i la meva mare feia anys que elaborava cosmètica natural a casa. Llavors vam veure l’oportunitat de revolucionar la cosmètica a través d’un model de negoci digital amb venda directa des del nostre propi ecommerce.

2. Us ha sorprès l’èxit que heu tingut?

Quan emprens has d’imaginar-te totes les possibilitats i mai saps què podrà passar. Nosaltres vam néixer amb la idea de revolucionar el sector de la cosmètica amb una cosmètica natural i saludable ja amb l’ambició de créixer. Pensàvem que la marca tindria bona acceptació, però no ens imaginàvem un creixement tan accelerat. El que té de bo el creixement és que t’obliga a treure el millor de tu cada dia i a seguir millorant. Tot l’equip que forma l’aventura de Freshly Cosmetics s’enfronta a reptes i desafiaments diaris per estar a l’altura del que representa la marca.

4. Com han rebut la notícia des de la Terra Alta?

Sempre ens hem sentit molt ben acollits a la Terra Alta i tothom ens ha tractat molt bé. Des de Freshly entenem que estem ajudant a la comarca creant llocs de treball i serveis addicionals que activen la seva economia.

5. Per què heu triat Gandesa? Què hi construireu allí exactament?

Jo soc de Batea i quan vam haver de triar localització, per proximitat vam decantar-nos per Gandesa. El nostre Centre Logístic ha anat creixent i ara mateix està dividit en 6 naus, totes al polígon La Plana de Gandesa. Ara volem centralitzar totes les operacions en una sola nau, al mateix polígon, amb més de 14.000 metres quadrats. El nou Centre Logístic acollirà totes les operacions de preparació de comandes i estoc de productes i, a més, incorporarà unes oficines d’uns 500 metres quadrats. El disseny, que es durà a terme amb materials sostenibles, tindrà un enfocament sostenible i incorporarem una placa fotovoltaica.

6. Quina inversió hi fareu? Teniu pensat invertir-hi un altre cop?

La inversió serà de 4 milions d’euros. En un futur haurem de tornar a valorar noves inversions al nou centre logístic per tal d’incrementar la capacitat. Una vegada estigui acabat, disposarem d’un centre logístic amb unes instal·lacions suficientment grans perquè siguin escalable a la demanda, com a mínim, durant els pròxims 10 anys. A curt termini la idea és consolidar les noves instal·lacions a Gandesa com a punt estratègic per a la cadena logística de Freshly i a llarg termini haurem de valorar altres activitats segons les necessitats futures.

7. Quina infraestructura viària o tecnològica creieu que us fa falta per ser més competitius?

Els accessos al Centre Logístic per als camions de gran tonatge és limitant, ja que aquests vehicles voluminosos han de creuar Gandesa per accedir al polígon i moltes vegades això provoca retencions de trànsit. Una variant d’accés directe al polígon amb un enllaç a l’N-420 seria una gran millora, no tan enfocada a ser més competitius, sinó a aportar benestar i seguretat viària a la població.

8. Creieu que us haurien de donar ajudes per haver impulsat l’economia i l’ocupació de la Terra Alta?

Les ajudes sempre són benvingudes. De fet, estem estudiant els requisits per accedir a les bases de diferents convocatòries. Són ajudes impulsades per la Unió Europea, enfocades a projectes en zones rurals, per impulsar l’activitat econòmica i millorar la qualitat de vida.

9. Quin perfil de treballadors buscareu? Quan iniciareu el procés de selecció?

Al Centre Logístic busquem perfils variats i ens centrem en les àrees de logística, supply chain, enginyeria i projectes. A Freshly sempre estem buscant talent per incorporar-lo al nostre equip, així que el procés sempre està activat. El nostre equip de Talent no para de buscar els millors perfils i totes les ofertes estan publicades a la nostra pàgina web.

10. Quants treballadors teniu?

L’equip de Freshly Cosmetics no para de créixer i esperem que a finals d’any siguem uns 285 membres a la família. Ara mateix l’equip del Centre Logístics de Freshly a Gandesa el formen uns 60 professionals i esperem arribar a 200 membres de l’equip a Gandesa en 5 anys.

11. Freshly Cosmetics s’està expandint més enllà de Catalunya?

Actualment el mercat espanyol representa gairebé un 90% de la nostra facturació, però també venem a França, Itàlia, Portugal, Regne Unit i el mercat transfronterer europeu. Ara mateix estem immersos en un procés d’internacionalització i molt aviat tindrem sorpreses pels Freshly Fans de tot el món!

Una treballadora de Freshly Cosmetics a Gandesa

Redacció – V. Ll.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -