14.3 C
Amposta

Aliments i la nevera

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Avui a Salut i Bons Aliments hem parlat sobre els aliments i la relació amb la nevera.

Càpsula 21. Salut i bons aliments. 4 gener 2021

ALIMENTS i FRIGORÍFIC

NOEMÍ: Algunes neveres les obres… i són com una mena de magatzem desordenat d’aliments que no estan ben col·locats i tampoc hi son el temps adient…   

JORDI: Hi ha que tenir present que la nevera és una font de bacteris, per tant cal mantenir-la sempre neta, amb els aliments ben emmagatzemats i tractant de no obrir-la més que l’imprescindible, per tal de controlar les oscil·lacions de temperatura.

L’ideal és que la nevera estigui sempre entre els 2º C i 5º C. Hi ha que vigilar que no estigui més de 8º C i les verdures mai han de baixar dels 0 ºC. És recomanable no posar mai el menjar calent. Si es compren aliments refrigerats hi ha que posar-los ràpidament a la nevera per tal de no trencar la cadena de fred.

Convé recordar que la part baixa de la nevera sol ser la zona més freda, on s’ha de col·locar el peix i la carn, que són els aliments que necessiten més fred. Les zones mitjanes i altes són menys fredes, ideals per als ous o aliments envasats. La part de la porta és la menys freda de totes, allí s’han de col·locar els aliments que requereixen menor refrigeració, com poden ser les begudes, la mantega, les melmelades i altres aliments envasats.

S’hauria d’evitar en la mesura de lo possible les carmanyoles de plàstic, sobretot aquelles que continguin BPA (el bisfenol A), que és un producte químic industrial tòxic que s’ha utilitzat des dels anys 70 per endurir el plàstic. En el cas que no es disposi de vidre, altres opcions per emmagatzemar els aliments són els recipients de fang, pisa, porcellana o acer inoxidable.

Els envasos de vidre amb tapa hermètica és un material inert al contacte amb aliments, que no s’oxida, és impermeable als gasos, és higiènic i, el més important, conserva les qualitats pròpies del producte, ja que no altera el sabor. A més, és ideal per ser reutilitzat i facilita el rentat i l’esterilització.

Dit tot això sempre és aconsellable comprar el just, el que es necessita per als pròxims tres o quatre dies pel que fa als aliments peribles, i treure sempre els plàstics dels aliments abans de guardar-los a la nevera.

No totes les neveres són iguals i en algunes llars s’obren molt més que en altres, de manera que és difícil establir una recomanació precisa de quant temps s’han de conservar els productes.

Redacció- N. A

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -