14.3 C
Amposta

La URV engega un projecte a l’Ebre per millorar la formació i l’ús de les tecnologies a les escoles rurals

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La URV ha posat en marxa un pla per millorar la formació dels professors de disset escoles rurals de les Terres de l’Ebre i el Camp de Tarragona aprofitant el potencial que ha d’oferir la connectivitat 5G. Aquest és l’objectiu del projecte d’especialització i competitivitat territorial (PECT) Pobles Vius i Actius, que coordina la Diputació de Tarragona. La idea és treballar per definir les necessitats de formació específiques del professorat de les escoles rurals –davant de les dificultats que troben alguns docents per accedir-hi, principalment, per la distància- i dissenyar una plataforma per encabir-hi tots els continguts en xarxa. Alguns dels continguts previstos són assetjament i ciberassetjament, ciberseguretat, salut mental i desinformació.

La segona acció de la URV és RuralCatLabs, una iniciativa que vol impulsar les escoles rurals del futur a través de les xarxes de telecomunicacions modernes, el 5G i la fibra òptica, que englobi tots els aspectes de la docència: la docència, la gestió escolar, la formació permanent del professorat i la relació amb l’entorn.

Segons ha explicat la URV, es realitzaran projectes tecnològics pilot, que inclouran aspectes com la realitat virtual o l’internet de les coses. Algunes de les aplicacions poden ser classes conjuntes virtuals , visites virtuals, actuacions musicals col·laboratives a distància, intercanvis idiomàtics, seguiment del transport escolar, gestió de recursos d’electricitat i aigua i seguretat escolar, entre altres.

El Projecte d’especialització i competitivitat territorial (PECT) ‘Pobles vius i actius. Territori equilibrat i innovador’ és un programa que lluita contra el despoblament de les zones rurals gràcies a dues línies d’actuació: la innovació social i l’especialització intel·ligent.

Les primeres accions se centren en l’aplicació de la tecnologia a les escoles rurals i a la cura de la gent gran, per tal de millorar la qualitat de vida als pobles. La segona part del projecte posa el focus en el sector vitivinícola, l’agroalimentari i els productes locals per tal de treballar en la seva especialització i augment de competitivitat.

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -