14.3 C
Amposta

Entra en vigor la nova llei de trànsit: quins son els principals canvis?

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Ha entrat en vigor la nova llei de trànsit aquest dilluns dia 21 de març de 2022. La Direcció General de Trànsit (DGT) endureix les sancions i totes les reformes introduïdes avancen en una mateixa direcció, que és la de zero víctimes a les carreteres l’any 2050.

Les principals novetats son les següents:

 1. Els patinets elèctrics no podran circular per la vorera i serà obligatori l’ús del casc a les ciutats.
 2. Només el fet de tenir el telèfon a la mà suposarà la pèrdua de sis punts del carnet de conduir. Tot i que es podrà utilitzar amb la veu i un dispositiu de mans lliures.
 3. Els menors d’edat no podran haver ingerit ni una gota d’alcohol a l’hora d’anar amb patinet o bé conduir qualsevol altre vehicle per al qual estan autoritzats. Tampoc podran haver consumit drogues.
 4. No respectar la distància de seguretat d’un metre i mig en el moment d’avançar un ciclista suposarà perdre sis punts del carnet de conduir. També serà obligatori canviar totalment de carril sempre que la via en tingui més d’un per sentit.
 5. Queden prohibits els detectors de radars al cotxe, excepte els d’eines com ara Google Maps o altres sistemes de navegació que avisen de la presència de radars fixos a la carretera.
 6. S’eliminen els 20 quilòmetres de marge en els avançaments. Sempre que es vulgui avançar un vehicle s’haurà de fer dins dels límits establerts a la via.
 7. Tirar objectes a la via pot ser la causa d’un incendi o bé d’un accident. Per això, la sanció s’incrementa i la pèrdua de punts en el carnet passa de quatre a sis.
 8. Aparcar en una zona reservada per a persones amb discapacitat suposarà la pèrdua de tres punts. També es prohibeix parar o estacionar al carril bici.
 9. El mal ús del cinturó de seguretat, el casc o els sistemes de protecció infantil fan perdre quatre punts.
 10. No respectar les restriccions de circulació pels episodis de contaminació i de les zones de les baixes emissions comporta una infracció greu amb una sanció de 200 euros.
 11. En cas de pèrdua de punts, només es recuperen tots si en dos anys no es comet cap infracció. A més a més, fer un curs de conducció segura suposarà dos punts extres, fins a un màxim de quinze.

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -