14.3 C
Amposta

Esquerra Republicana agraeix que un de cada tres votants ebrencs li hagi fet confiança

Ha estat la primera força política a les quatre comarques, les quatre capitals de comarca i 41 dels 52 municipis ebrencs

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El president de la Federació de l’Ebre d’Esquerra, Alfons Montserrat, i els nous diputats al Parlament, Lluís Salvadó i Maria Jesús Viña han fet una valoració “molt satisfactòria” dels resultats electorals aconseguits.

Montserrat ha fet un “agraïment especial als qui van dipositar la seva confiança en Esquerra Republicana”, i s’ha mostrat satisfet que “hagin valorat positivament tant la feina feta com el projecte que presentàvem per a les Terres de l’Ebre”. A més ha afirmat que “treballarem per no defraudar aquesta confiança, i estar a l’altura de la confiança dipositada”.

El dirigent republicà ha apuntat que “aquesta nova victòria consolida l’hegemonia republicana”. Així Esquerra si bé continua sent la primera força política al conjunt del territori, ara per primera vegada també ho és a les quatre comarques i a les seves capitals. Esquerra ha guanyat a 41 dels 52 municipis de les Terres de l’Ebre “amb un creixement cohesionat i consolidat arreu del territori” segons Montserrat.

Al Baix Ebre ha vençut amb el 32,66% dels vots, al Montsià amb el 32,59%, a la Ribera d’Ebre amb el 33,89% i a la Terra Alta amb el 30,66%, En total a les Terres de l’Ebre ha aconseguit 20.283 vots, convertint-se amb la vegueria o zona del país amb un major percentatge de vots republicans, el 33%, molt per damunt de l’aconseguit a la demarcació de Tarragona, 24,29%, o el conjunt del país, 21,31%.

Montserrat ha recordat que la llista d’Esquerra Republicana de la demarcació de Tarragona incorporava onze candidats ebrencs: “Els onze candidats han guanyat al seu municipi, i en els casos de Gandesa i Móra d’Ebre, són joves que demostren com el projecte republicà es va enriquint de gent de vàlua i talent”.

El diputat Lluís Salvadó, a més de lamentar la baixa participació electoral i “agrair a la ciutadania que ens hagi fet confiança d’una manera tan important”; ha destacat que “una de cada tres persones de les Terres de l’Ebre han votat Esquerra Republicana, fet que és un goig, un orgull i en volem assumir la responsabilitat donant resposta a la confiança que ens han dipositat”.

Salvadó ha afirmat que aquesta confiança “respon a un projecte territorial i a una sèrie de propostes que anem treballant, amb les quals ens vam comprometre i que és imprescindible que les puguem implementar”. El diputat ha avisat que “aquesta legislatura ha de ser la de la reconstrucció del país i haurem d’arromangar-mos”.

Salvadó ha refermat el compromís d’Esquerra en les “deu propostes que hem assumit durant la campanya electoral, i per les que treballarem d’una forma sistemàtica els anys vinents des d’allà on tinguem representació”.

Les propostes exposades són: treballar perquè les Terres de l’Ebre cada vegada tinguin més eines i veu pròpia; continuar amb el projecte de Salut Terres de l’Ebre, l’ampliació de l’Hospital Verge de la Cinta i la millora del de Móra d’Ebre; donar suport al sector agroalimentari amb el desplegament del reg Xerta – Santa Bàrbara, remarcant els productes de proximitat mitjançant la marca Reserva de la Biosfera; treballar en la protecció del delta de l’Ebre com un element estratègic; seguir desplegant la digitalització, ampliar la formació amb la Formació Professional dual, l’Hospital universitari i reforçant l’Escola de Capacitació Agrària de Gandesa; impulsar les energies renovables des de la perspectiva de l’autoconsum i fent un seguiment crític de les possibles massificacions que es puguin produir; reclamar una transició justa de les zones nuclears de la Ribera d’Ebre davant el tancament de les centrals, i per últim, tombar el monument franquista de Tortosa.

La nova diputada Maria Jesús Viña ha destacat que “per primera vegada en unes eleccions al Parlament, a més de guanyar a la ciutat de Tortosa ho hem fet a tots els seus pobles i les EMD”.

Viña ha manifestat que “portàvem al programa dos projectes fonamentals que han generat molta controvèrsia al territori, i amb aquests resultats ens veiem totalment recolzats per poder portar endavant tant el projecte d’ampliació de l’Hospital Verge de la Cinta, com la retirada del monument del mig del riu”.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -