14.3 C
Amposta

Unió de Pagesos denuncia una onada de robatoris en zones agràries de les Terres de l’Ebre

Unió de Pagesos demana als Mossos més vigilància a les zones agràries de les Terres de l'Ebre per frenar l’onada de robatoris que pateixen

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Unió de Pagesos s’ha reunit aquest migdia a Tortosa (Baix Ebre) i aquesta tarda a Amposta (Montsià) amb representants dels Mossos d’Esquadra per tractar l’onada de robatoris que està patint la pagesia de les comarques de Tarragona, especialment en garrofa a les Terres de l’Ebre.

Si bé en un comunicat de l’11 d’agost, després d’una reunió entre sindicat, Mossos i Agents Rurals, en aquest cas al Camp de Tarragona, des d’Unió de Pagesos s’instava als cossos policials a incrementar la vigilància a les zones rurals per evitar robatoris coincidint amb l’època de les collites, ara toca insistir en la necessitat d’aquests efectius perquè els robatoris ja són un fet.

A banda de perseguir els lladres, Unió de Pagesos també ha demanat als responsables dels Mossos que posin al punt de mira en els compradors de la collita robada i que augmentin el control per evitar que el producte robat es posi en circulació. En aquest sentit, el sindicat apunta que és imprescindible que es garanteixi la traçabilitat al llarg de tota la cadena alimentària que, en el cas de la compra de la collita, es pot acreditar mitjançant la declaració DUN i el document nacional d’identitat.

El sindicat insisteix a la pagesia afectada per robatoris de collita o béns de servei la importància de denunciar els fets per disposar d’una radiografia real de la situació i perquè es tinguin en compte estadísticament per tal que els Mossos prioritzin, conseqüentment, els efectius al sector agrari i al món rural en general.

En el moment dels judicis ràpids per aquest tipus de delictes, Unió de Pagesos també ha comprovat que alguns afectats no s’hi presenten per por a possibles represàlies per part dels acusats; per evitar això, el sindicat demana que s’articuli un sistema de protecció per als denunciants.

Unió de Pagesos manté des de fa anys i arreu de Catalunya reunions periòdiques de coordinació amb els Mossos d’Esquadra amb l’objectiu de vetllar per la seguretat al camp i evitar robatoris i actes vandàlics.

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -