14.3 C
Amposta

Un tribunal anul·la les dedicacions del 95% de 8 regidors de Deltebre per “frau de llei”

El contenciós de Tarragona sentència que s'encobrien dedicacions exclusives i hi veu un supòsit de frau de llei, com denunciava ERC

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El jutjat contenciós administratiu número 2 de Tarragona ha anul·lat les dedicacions del 95% de la jornada de 8 dels regidors i regidores de l’equip de govern de Deltebre (Baix Ebre). El portaveu del grup municipal d’ERC-Més Deltebre, Joan Alginet, va recórrer l’acord de ple del 4 de juliol del 2019 on s’establien les dedicacions “parcials” per un “possible frau de llei”, que el tribunal admet. Segons la sentència, “s’encobreix” una dedicació exclusiva d’aquests membres del consistori. Els republicans ja havien presentat un recurs de reposició a l’acord de ple, de conformitat amb una sentència del Tribunal Superior de Justícia d’Andalusia que determina que les dedicacions per sobre del 75% de la jornada encobreixen dedicacions exclusives.

Alginet ha defensat que el recurs de reposició “no era una qüestió d’imports econòmics sinó de formalitzar acords en plenari que fossin legals i s’adeqüessin a la Llei de Bases del Règim Local”. La sentència del contenciós 2 de Tarragona assenyala que les dedicacions del 95% de la jornada infringeixen l’article 75 d’aquesta normativa. Segons la jutgessa, s’ha produït “un clar frau de llei” perquè “a efectes pràctics” no es veu la diferència entre el 95% i el 100% de la dedicació exclusiva.

ERC va presentar el recurs contenciós administratiu el febrer del 2020, després que el plenari tombés el primer recurs de reposició, el setembre del 2019. La sentència, del passat 23 de maig, deixa sense efecte l’acord sobre les dedicacions del 95% i també anul·la l’acord que fa referència als imports màxims que poden rebre els càrrecs per assistència als òrgans col·legiats de l’Ajuntament: una retribució bruta anual màxima per a alcaldia de 19.600 euros, 29.600 euros per a la tinença d’alcaldia, 24.600 per a les regidories amb funcions delegades, 3.400 per a portaveus de grups i 2.200 euros per regidors sense funcions delegades.

El portaveu republicà ha indicat que el fet que l’alcalde tingui una assignació menor per assistències a un òrgan col·legiat que els regidors que també hi van amb competències delegades per ell, es pot entendre “com l’encobriment d’una dedicació exclusiva”.

El tribunal condemna el consistori a pagar les costes (400 euros). La sentència es pot recórrer, però per a Alginet suposaria “allargar-ho un any més”. L’edil ha assegurat que “el més sensat seria modificar l’acord” i que “un màxim” de cinc regidors i regidores tinguin dedicacions exclusives, com estableix la llei.

Notícia relacionada:

Deltebre estudia presentar recurs a la sentència que anul·la les dedicacions de 8 regidors

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -