14.3 C
Amposta

Un renovat edifici al nucli històric d’Amposta acull l’Espai Dones i quatre pisos dúplexs per a atreure jovent

L'Espai Dones, als baixos de l'edifici, servirà per dinamitzar i promoure activats i també s'hi ubicarà el nou SIAD municipal

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, ha inaugurat aquest dimecres el nou Espai Dones d’Amposta. L’Ajuntament ha rehabilitat i reformat sis habitatges del barri de la Vila que estaven en “mal estat de conservació” i els ha convertit en una illa de “transformació feminista” i social per al nucli històric. Als baixos de l’edifici s’hi ubicarà el nou SIAD municipal (Servei d’Informació i Atenció a les Dones), que reforçarà els serveis que ja ofereix el SIAD Montsià. També hi ha una gran sala polivalent, un espai molt reivindicat per l’associació de Mestresses de Casa, on es promouran tota mena d’activitats per a dones. Al pis superior s’han construït 4 pisos dúplexs, que s’oferiran a jovent i famílies perquè visquin al barri.

D’esquerra a dreta, la regidora de Drets Socials d’Amposta, Núria Ferré, la directora d’Igualtat i Feministes a l’Ebre, Mar Lleixà, la consellera Tània Verge, i l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, als nous pisos per a joves. ACN

El nou edifici, que acull els quatre pisos i l’Espai Dones d’Amposta, està situat a la Travessera de Sant Isidre, al cor del nucli històric de la ciutat i prop del centre i de la zona comercial. La consellera Tània Verge ha visitat els nous habitatges que s’han reformat i adequat a la segona planta, amb la voluntat d’atreure jovent i famílies per viure al barri de la Vila. Els seus usos concrets o criteris d’adjudicació estan per definir. L’alcalde Adam Tomàs ha recordat que aquest projecte de “transformació transversal i social” es treballa des del 2016 i ha celebrat poder posar-lo en marxa.

A la planta baixa, Verge ha inaugurat el nou Espai Dones. A l’entrada d’aquest local, hi ha els despatxos on atendran els nous equips del SAID Amposta i els del SAI (Servei d’Atenció Integral). La consellera Tània Verge ha reivindicat “la necessitat de tenir espais propis” per a les dones i sobretot poder apropar-los “serveis bàsics”, “visquin on visquin”, com l’atenció, l’assessorament jurídic o el suport psicològic que poden trobar als SIAD. “És molt important que se’ls sentin propis i que hi hagi la implicació del consistori”, ha afegit Verge.

La consellera ha animat a tots els assistents a mantenir la lluita feminista, que ha fet possible les polítiques i el departament que encapçala, i ha recordat que, “davant de reformes legislatives que esta rebent atacs importants”, perquè “la contrareacció també s’organitza”, cal “més força que mai” per tirar endavant “el projecte compartit” de tenir “més llibertat i més igualtat perquè cadascú pugui ser i viure com vulgui”.

Espai Dones Amposta

El nou equipament es completa amb una gran sala polivalent, dotada fins i tot amb una cuina, perquè es puguin oferir tota mena d’activitats i programes per a les dones ampostines, de totes les edats. La falta d’un espai propi era una de les reivindicacions històriques de l’associació de Mestresses de Casa, com ha recordat l’alcalde Adam Tomàs, i en la consecució d’aquest compromís, el consistori ha remarcat que el nou local és molt més que un espai per a elles.

La regidora de Drets Socials, Núria Ferré, ha descrit a través dels logotips de l’Espai Dones, que hi trobaran “cura, assessorament, acompanyament o diàleg”, però també ha de ser un espai de lluita contra les violències masclistes i un espai d’aprenentatge i de “transformació feminista”. “Ara li hem de donar contingut i sentit, que aquí hi passin moltes coses”, ha animat l’alcalde d’Amposta.

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -