14.3 C
Amposta

Un jove de Sant Jaume d’Enveja ingressat per Covid-19: “Jo era dels que no volia vacunar-me”

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Un jove de Sant Jaume d’Enveja de 28 anys ha estat ingressat a l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta per la Covid-19 i segons ha explicat a Imagina Ràdio, creu que es va contagiar a la Ràpita quan estava de festa amb uns amics el dissabte dia 3 de juliol. Va estar confinat un total de dues setmanes, del 8 al 22, i durant quatre dies va haver d’ingressar a l’hospital perquè la Covid-19 li va ocasionar una pneumònia. Ara, després de la seua recuperació, ha parlat sobre la seua experiència:

1. Quan et vas infectar de la Covid-19?

No estic segur, però diria que va ser el dissabte dia 3 de juliol quan estava de festa amb els amics en un bar de Sant Carles de la Ràpita.

2. Explica’ns com ho has passat.

Vaig confinar-me el dia 8 de juliol i no vaig sortir fins al dia 22. Ho vaig passar una mica malament la veritat, febra cada dia, mal de cap, cansament, vaig perdre l’apetit… Tot i que en cap moment vaig perdre l’olfacte ni el gust.

2. Vas acabar ingressat a l’hospital?

Sí, vaig estar 3 nits a l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta. Em costava respirar i quan vaig arribar a l’hospital vaig saber que era perquè tenia pneumònia i fins i tot em van haver de posar oxigen.

3. Quines reflexions t’emportes d’haver estat ingressat?

Jo era dels que no volia vacunar-me o no portava gens de pressa i després de l’experiència penso que tant de bo m’hagués vacunat abans, perquè també van agafar el coronavirus els quatre companys que van estar en mi aquella nit i ells estaven tots vacunats amb les dues dosis i no es van adonar de res. Així que la reflexió que n’he tret és que tothom s’hauria de vacunar, no només per ells sinó també per protegir els del voltant.

4. En el teu cas, els protocols han funcionat?

En general sí. Tot i que em va sorprendre una mica que entre el CAP de Deltebre i l’Hospital de Tortosa no tinguessin comunicació, perquè em trucaven dels dos llocs i, en alguns casos, uns em deien una cosa i els altres una altra, però res en importància.

5. Quin consell donaries als joves?

El meu consell és en general, potser als joves se’ns té més mirats en lupa o estem més al peu de canyó perquè sortim de festa o ens reunim més amb amics. Però al final les reunions es donen en totes les edats i tots hem de ser responsables. I el consell seria que tots ens vacunéssim i després que seguim evitant al màxim les situacions de risc o que tinguin algun perill de contagi de la Covid-19.

Algunes dades

Fins a set joves ebrencs de menys de 40 anys han estat ingressats per Covid-19 al mateix temps aquest mes, tres dels quals a l’UCI, i ara mateix n’hi ha cinc, 2 dels quals a la unitat de crítics. Aquest juliol les Terres de l’Ebre han arribat a un màxim de 470 positius en una setmana de joves de menys de 40 anys.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -