Santa Bàrbara celebra els dies 24, 25 i 26 de novembre la XXVII Fira de l’Oli Novell, dels Cítrics i del Comerç. Aquesta fira és l’aparador principal de l’oli d’oliva de la localitat. Una mostra anual dels millors olis amb degustació de les millors varietats i on es recupera l’essència més viva de la tradició del poble. Més de seixanta expositors, concursos, demostracions de preparació de terreny i plega d’olives tradicional, passejades amb carros i rutes etnogràfiques, tallers, xerrades, conferències, esmorzars, degustacions i mostres gastronòmiques.
El municipi també dur a terme les XXVI Jornades Gastronòmiques de la Cuina de l’Oli aquest novembre. En aquesta ocasió hi participaran tres establiments del municipi: Diego, Venta de la Punta i The New Charly. Durant tot el mes, tothom qui vulgui pot degustar la bona cuina del territori i les elaboracions més exquisides, regades sempre amb oli d’oliva que elaboren les cooperatives locals.
Santa Bàrbara és reconeguda per la seua gastronomia, per la varietat i qualitat dels seus productes i per la seua restauració. La seua cuina combina els sabors del mar i de la muntanya, de les millors carns i una variada i excel·lent varietat de peix i marisc.
Consulta aquí tota la programació.

Redacció – Ll. S.