14.3 C
Amposta

Roberto Olivan connecta dansa, natura, ciència i tecnologia amb el nou festival Artèria Tortosa

L'esdeveniment, del 15 al 17 d'octubre, forma part de la programació de la Capital de la Cultura Catalana

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Connectar dansa, arts, ciència, tecnologia i natura en un mateix festival. És la proposta interdisciplinària que el coreògraf i ballarí Roberto Olivan portarà a Tortosa entre els pròxims 15 i 17 d’octubre, en el marc de la programació de la ciutat com a Capital de la Cultura Catalana. Al cartell figuren la companyia de dansa i cultura urbana Brodas Bros, el científic i divulgador tortosí Pere Estupinyà amb la ballarina Anna Hierro, una lliçó teòrica del fundador de la Fura dels Baus Marcel·lí Antúnez així com propostes de la mateixa companyia d’Olivan. L’experiència, apunten els organitzadors, permetrà expressar nous llenguatges així com nous elements artístics i socials, així com promocionar la ciutat i la seva capitalitat arreu del país.

Olivan, d’origen tortosí i impulsor originàriament a la seva pròpia ciutat de l’actual festival Deltebre Dansa, porta treballant en l’organització del certamen conjuntament amb l’Ajuntament de Tortosa des de gener de 2020. Segons ha precisat, es tracta d’un projecte que “va més enllà” de les arts escèniques i la dansa. “Dona resposta a una voluntat de voler saber de la gent de la interacció d’aquests punts: de la natura, de la ciència, de la tecnologia”, ha apuntat.

A banda de les propostes que posaran en escena Brodas Bros, Olivan ha explicat que el certamen donarà peu a coproduir propostes pròpies com la d’Estupinyà i Anna Hierro. També l’espectacle de Charo Calvo i Paul White. Compartiran cartell amb Antúnez i el seu particular espectacle ‘Protomembrana’. La companyia del propi Olivan posarà en escena una instal·lació lumínica.

Des de l’Ajuntament, l’alcaldessa Meritxell Roigé ha mostrat la seva satisfacció per aquesta col·laboració i destacat la voluntat que el certamen, a més de projectar la ciutat i atreure públic, suposi “un abans i un després”, amb voluntat de continuïtat futura. Per la seva banda, el regidor de Cultura, Enric Roig, ha subratllat l’encaix del projecte amb la capitalitat de la cultura catalana, la generació de sinèrgies culturals i artístiques, sense oblidar la voluntat de centrar l’atenció del seector artístic del país sobre Tortosa.

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -