14.3 C
Amposta

Caos a les línies de tren de Rodalies amb interrupcions i retards per falta de maquinistes

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La companyia Renfe ha suspès la circulació de trens de Rodalies a l’estació de Sants de Barcelona per “l’incompliment dels serveis mínims d’alguns maquinistes” en la vaga convocada per Semaf i que ha començat aquest dijous. Aquestes suspensions podrien afectar les línies de tren ebrenques R15 i R16.

Segons fonts de la companyia, els maquinistes no estan fent els relleus programats en aquesta estació i això està provocant “importants afectacions en el servei”. A primera hora, l’operadora ja ha acusat a primera hora del matí als maquinistes de no respectar els serveis mínims i que aquest fet estava causant alternacions en el servei previst. Poc després, Semaf s’ha defensat en un comunicat en què culpabilitzava l’empresa de no haver planificat bé aquests serveis mínims. D’altra banda, el servei a l’AVE es presta segons el previst.

Renfe ha assegurat aquest dijous que la companyia es pronunciarà “amb tota la duresa possible” contra la postura d’aquests treballadors i s’ha mostrat convençuda que es tracta d’una acció deliberada. Davant d’això, està estudiant quines mesures prendre contra aquests maquinistes. La companyia ha considerat que la vaga convocada per Semaf és “absolutament injustificada”.

L’aturada està convocada pels dies 30 de setembre, 1, 4, 5, 7, 8, 11 i 12 d’octubre. El Departament d’Empresa i Treball ha establert uns serveis mínims del 85%.

D’acord amb els serveis mínims establerts per la Generalitat, el servei s’hauria de prestar en un 85%. La resolució estableix que obriran les 24 hores del dia en la majoria de jornades de vaga, excepte el 4 d’octubre, quan es garantiran entre les 5 h i les 9h, les 14 h i les 16 h i les 18h i les 22 h; i el dijous 7 d’octubre, quan es garantirà el 85% del servei entre 7 h i 9 h, de 12 h a 16 h i de 18 h i a 22 h. D’altra banda, el ministeri de Transports garanteix el 65% dels trens a mitjana distància i del 72% en els AVE.

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -