14.3 C
Amposta

Pau Lleixà i Marta Paulino, podi absolut a la 16a edició de la Pujada al Montsià

La Pujada al Montsià es converteix en una mar de muntanya

- Anunci -spot_img

El més vist

- Advertisement -

La Serra de Montsià s’ha vestit de gala, un any més, per a acollir la Pujada al Montsià Memorial Francesc Bort (Madro) que ha arribat a la setzena edició. Aquest any la sortida no va deixar indiferent a ningú, les Cases un paradís vora la mar, amb un marc incomparable. L’organització va transformar el tram costaner de Rocatallada en la sortida d’una cursa per muntanya.

Encara no eren les set del matí que començaven a arribar els primers busos disposats per l’organització i a les vuit, amb el so precedit de la traca cedida pel Grup de Diables “Fotem-li Foc d’Alcanar”, es donava la sortida als prop de 450 participants de les diferents modalitats, exprés 13k, l’exprés 16k i l’absoluta 25k.

Just abans de la sortida, l’organització va voler retre un homenatge molt especial al gran corredor Josep Maria Pijuan, participant i guanyador de diverses edicions d’aquesta cursa, el qual malauradament a principis d’any va morir, per això en aquesta edició es va retirar el dorsal 1 i es faran arribar a les seues persones estimads.

El recorregut presentava moltes novetats, especialment en el primer tram, on els primers 4 km es pujaven al voltant dels 400 m verticals, coronant primer els Sant Jaumes, Povet de Badoc, Cova Calitra i la Roca Roja, on hi havia el desviament de les proves, aquí l’absoluta continuava l’ascensió fins al tram de cresta de la serra de Montsià, que els portaria al cim de la Torreta (765 m), des d’allí un pronunciat descens fins al Mas de Mulet i després un continuat puja i baixa fins al descens dels Castellans, que els portaria a la pujada a l’Ermita del Remei, on encaraven l’últim tram de cursa. Pel que fa a les altres modalitats, presentaven un recorregut més planer, però no menys exigent.

Pel que fa a la plana esportiva, el podi absolut el van formar Anaïs Muñoz, tercer podi, (Guies la Vall, amb un temps de 3:05:20), precedida de Núria Florencio (Club Esp. L’Areny) amb un temps de 2:55:20 i, com a guanyadora absoluta, Marta Paulino (CE Trencacims) amb un crono de 2:43:19. En el capítol masculí la tercera posició va ser per a Albert Garcia (Sudactiu Ulldecona) amb un temps de 2:18:36, el segon lloc per a l’actual líder del circuit Edu Barrios (Ass. Alumn. Ex Alumn. Escola Treball (SE) – AAEET) amb un temps de 2:15:23, i finalment el guanyador absolut ha sigut Pau Lleixà (Centre Exc. Trencacims) amb un crono de 2:13:07.

Així mateix, cal destacar els podis locals, encapçalats pels corredors Juan José Oliva en tercera posició, Joel Marmol en segona posició i Andreu Queralt en primera posició, i Lorena Sánchez pel que fa a la representació femenina.

Així mateix, el podi del recorregut 13k va estar format per Andrea Estrada, seguida de Núria Chavarria i Eva Castillo respectivament, i en categoria masculina per Joan Deixens en primera posició, seguit dels canareus Oriol Fibla i Carles Garcia. Pel que fa al recorregut 16k va tenir com a guanyadora a Maria Rufi, seguida d’Ainara Galarza i Jessica Sánchez, i en categoria masculina com a guanyador Enric Caballé, seguit de Jordi Solé i Jordi Julià respectivament.

En termes generals la prova no va registrar cap incidència destacable i la meteorologia va ser molt respectuosa, regalant un punt de fresqueta a la primera part del circuit que va fer la pujada més assumible.

Des de l’organització de la XVI Pujada al Montsià Memorial Francesc Bort (Madro) agraeixen especialment la tasca ingent feta pel conjunt dels voluntaris i voluntàries, així com el suport rebut per comerços, col·laboradors, Ajuntament d’Acanar, Diputació de Tarragona, Generalitat de Catalunya, FEEC, Circuit de l’Ebre i AE Alcanar, que van fer que aquest 25 de setembre, Alcanar pogués oferir una magnífica jornada esportiva per muntanya i de record a l’estimat Francesc, que segur que cada any vigila i ajuda de ben a prop perquè tot vagi rodat.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -