14.3 C
Amposta

Paco Gas: “La sentència absolutòria és una victòria del poble de Roquetes”

Paco Gas està satisfet d'evitar la inhabilitació, però no descarta deixar el càrrec abans d'acabar el mandat

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

 L’alcalde de Roquetes (Baix Ebre), Paco Gas, ha celebrat la sentència que l’absol del delicte de desobediència a l’autoritat per l’1-O pel qual se’l va jutjar. Gas ha qualificat la decisió de la jutge de Tortosa de “derrota flagrant de l’estat espanyol” i de “victòria del poble de Roquetes”. L’alcalde ha demanat mesures contra els cinc agents de la Guàrdia Civil que van testificar al judici, per les “falsedats” de què l’acusaven i perquè quatre d’aquests agents no participat en la intervenció policial al municipi per aturar el referèndum. Gas s’ha alegrat de no haver estat inhabilitat, condemna que demanava la Fiscalia, però no descarta deixar el càrrec d’alcalde abans d’acabar el mandat, el qual ja havia anunciat que seria l’últim.

Per a Paco Gas, la seva absolució pel delicte de desobediència l’1-O “és una victòria del poble de Roquetes en tots els sentits”. “Primer perquè vam fer el referèndum que ens volien impedir, segon pel resultat aclaparador pel sí i tercer perquè han volgut penalitzar i criminalitzar la figura de l’alcalde i tampoc els ha sortit bé”, ha dit. Per a Gas, la persecució d’alguns alcaldes com ell mateix i també els de Móra la Nova (Ribera d’Ebre) i la Ràpita (Montsià) –municipis ebrencs on la Guàrdia Civil va carregar l’1 d’octubre del 2017-, s’ha fet perquè l’estat espanyol “no s’atreveix” amb els 947 alcaldes de Catalunya i “s’ha personalitzat en les persones que s’han significat”.

“No han tingut capacitat per demostrar que l’alcalde fos l’únic protagonista d’aquell fet perquè no va ser així”, ha reivindicat Gas, qui ha insistit a subratllar les acusacions “falses” que se li atribuïen i de jutjar-lo per la seva ideologia. “Sempre he estat convençut que cal lluitar per la independència, el socialisme i els Països Catalans i no hi renunciaré mai, per molta repressió que vulguin exercir”, ha reivindicat. “Quan un poble de forma global lluita i treballa per un objectiu, ho pot aconseguir i no hi ha estat repressor que ho pugui aturar”, ha afegit. L’alcalde de Roquetes ha tornat a reclamar el dret a l’autodeterminació i l’amnistia per les més de tres mil persones represaliades pel procés.

Gas ha insistit que els testimonis i atestats de la Guàrdia Civil es basaven en dades “falses i inventades” contra ell i ha agraït el treball de la seva defensa. La Fiscalia va haver de desistir de fer preguntes a quatre dels cinc testimonis de la Guàrdia Civil perquè no havien participat en l’operatiu de l’1-O a Roquetes. “És una farsa i han actuat amb prepotència, sense proves i sense haver viscut els fets. Si fos un estat democràtic i just, s’hauria de prendre mesures contra persones que malversen recursos públics”, ha demanat l’alcalde.

De fet, la primera vista del judici es va aturar quan l’advocada de Gas va alertar que els policies estaven declarant des d’una caserna i sense la presència d’un secretari judicial, una situació que s’ha repetit en el cas del judici contra l’alcalde d’Alcarràs pel mateix delicte penal. “No entenc per què no se’ls penalitza. Són immunes a qualsevol irregularitat. Calen responsabilitats sobre aquestes actituds intolerables d’agents que diuen que representen a la llei”, ha denunciat.

Paco Gas, que ja està jubilat de la seva feina, no ha descartat deixar el càrrec d’alcalde abans d’acabar el mandat i donar relleu a un nou equip “més jove, amb la mateixa intensitat força i coherència”. “Correspon un relleu”, ha assegurat. “A Roquetes la gent pot estar tranquil·la que si l’alcalde l’inhabiliten o es jubila, l’equip d’ERC a Roquetes és una garantia per enfrontar els anys que venen i aquest mandat perquè ja ho estan demostrant”, ha dit. Gas esperarà a decidir-ho depenent si a sentència absolutòria es recorre a l’Audiència de Tarragona, al setembre.

El president de la Federació d’ERC a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó, ha destacat “la petita victòria” que suposa l’absolució de Paco Gas, però ha recordat que la repressió continua amb molt encausats com ell mateix i l’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós. “Això no ens traurà la satisfacció i l’orgull per l’actitud de Pago Gas que va permetre votar i que va protegir, tot i la violència gratuïta, els drets del seu poble. Això no és un delicte i així s’ha demostrat”, ha defensat Salvadó. El president republicà a l’Ebre ha destacat “l’orgull” que han sentit de com ha gestionat Gas la seva imputació i judici. “No ha renunciat a res. La dignitat, la fortalesa i el convenciment que ha demostrat també ens fa estar-ne molt orgullosos”, ha dit.

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -