14.3 C
Amposta

“Mort a les cunetes” arriba a Tortosa per continuar reclamant la retirada del monument franquista

La Comissió per a retirada dels símbols franquistes de Tortosa organitza un acte el 13 de juliol i fa una crida a la població i a les institucions per "mantenir-se fermes amb la memòria democràtica"

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El 18 de juliol de 2021 havien de començar les obres de retirada del monument franquista de Tortosa. Aquestes obres segueixen suspeses cautelarment per a jutgessa del jutjat número 2 del contenciós administratiu de Tarragona.

Un any després, des de la Comissió per a la retirada dels símbols franquistes de Tortosa es veu la necessitat de tornar a mobilitzar i “mostrar la fermesa de la societat civil de les Terres de l’Ebre amb la memòria democràtica”. Així mateix, des de la comissió es demana “fermesa” als representants polítics per tal de fer efectiva la retirada d’aquest “vestigi del franquisme”.

La Comissió ha organitzat pel dimecres 13 de juliol un acte simbòlic al Passeig de l’Ebre de Ferreries, en front mateix del monument franquista. L’acte comptarà amb l’obra “Mort a les cunetes” de David Pintó i Joan Valentí. Aquesta obra és un homenatge a les víctimes de la repressió franquista i va rebre els premis Millor Espectacle i Millor Actor a la 24a Mostra de Teatre de Barcelona (2019). A més, aquesta serà la representació número 100 de l’obra i la companyia ha volgut celebrar-ho a Tortosa, pel seu valor simbòlic i per donar suport a la lluita per la retirada del monument franquista.

L’acte comptarà amb la intervenció de Sònia Castelló, periodista, docent i membre del Grup DEMD-Ebre, que treballa per la memòria als instituts de les Terres de l’Ebre i finalitzarà amb els parlaments de la Comissió.

La Comissió per a la retirada dels monuments franquistes fa una crida a les organitzacions socials, polítiques, sindicals del territori a sumar-se a la convocatòria per tal “de tornar a mostrar, una vegada més, la unitat de la societat ebrenca en defensa de la memòria democràtica i contra el monument franquista”.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -