14.3 C
Amposta

Móra d’Ebre demana la col·laboració de la Dituació i el MAMT de Tarragona per al futur Centre d’Interpretació d’Escultors ‘Julio Antonio’

L’edifici acollirà també la futura oficina de turisme, que va ser anunciada per les autoritats municipals en la seua visita a FITUR

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Les autoritats de Móra d’Ebre i tècnics municipals han visitat aquesta setmana a Tarragona la Diputació i el Museu d’Art Modern (MAMT) per exposar el projecte del Centre d’Interpretació d’Escultors ‘Julio Antonio’ als representants d’aquest ens i canalitzar les possibles ajudes pel mateix, alguna de les quals ja ha estat atorgada.

La delegació morenca estava encapçalada per l’alcalde, Rubén Biarnés i la regidora de Cultura, Montse Pineda i un tècnic de l’àrea d’Urbanisme. Es van entrevistar en un primer moment amb Óscar Sánchez, diputat delegat de Promoció Social i Cultural, Rosa Gómez, cap de l’àrea i David González, assessor de govern de la Diputació a qui van mostrar plànols i propostes pel futur centre cultural. Posteriorment, van desplaçar-se al Museu d’Art Modern de Tarragona, on es van reunir amb Manel Margalef, cap de secció del museu i Marisa Suárez, Cap del Projecte de difusió del MAMT.

El complex incorporarà continguts de l’artista morenc Julio Antonio i altres escultors de la localitat, també hi haurà una sala d’exposicions amb audiovisuals, una sala polivalent dimensionable amb artistes locals, una biblioteca especialitzada, una salsa dedicada  al treball i la recerca, i lavabos adaptats. L’Ajuntament està treballant també perquè el centre tingui una programació anual. 

El Centre d’Interpretació Julio Antonio acollirà a la seua planta inferior (Carrer Doctor Peris, 7) l’oficina de turisme que va ser recentment anunciada per l’alcalde i regidora de Turisme de Móra d’Ebre a la Fira Internacional de Turisme (FITUR). Des del centre d’informació i recepció de turistes i visitants sortirà una ruta que recorrerà l’escultura de l’artista morenc, el carrer dels escultors, la casa natal i el riu d’on extreia alguns dels materials amb què treballava.

L’actuació per aquest centre cultural tindrà un cost superior als 400.000 euros. L’alcalde, Rubén Biarnés, ha destacat la importància del suport i col·laboració dels organismes visitats: “Ens han garantit la seua col·laboració per fer realitat el projecte, ja que els va agradar la idea que els vam presentar. Tindrem al costat al Museu d’Art Modern de Tarragona, que disposa d’obra dipositada de l’artista Julio Antonio, amb qui estem treballant en les possibilitats de col·laboració i cessió de l’obra que tenen inventariada, per tindre-la aquí permanentment”.

Des de la regidoria de Cultura, Montse Pineda ha assenyalat que “estem treballant ja i perfilant el projecte de museïtzació i il·luminació, que anirà en funció de les peces que puguem disposar, per tal d’adequar l’espai”. Pineda ha afegit que “volem un espai funcional i que sigui modern i obert, amb molta activitat”.

Dades d’interès

L’escultor Julio Antonio (Antonio Rodríguez Hernández) va néixer a Móra d’Ebre l’any 1898 i va morir a Madrid l’any 1919 afectat de tuberculosi. Compta amb una àmplia i extensa obra per nombrosos punts de l’Estat com Tarragona o el Museo Nacional Reina Sofia, a Madrid. És considerat com un renovador de l’escultura.

Redacció L.P.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -