14.3 C
Amposta

L’UCI de les Terres de l’Ebre assoleix el rècord d’ingressats

Preocupació total: Només queden 2 llits lliures a l'UCI de les Terres de l'Ebre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre situa en 112 la xifra d’ingressats als hospitals per Covid-19 aquest dimarts, dia 2 de febrer. A l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta hi ha 23 ingressats per Covid-19 a planta i 25 a l’UCI, a l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre hi ha 1 pacient amb Covid, a l’Hospital Comarcal d’Amposta 15 i al de la Santa Creu de Jesús 48. L’UCI de les Terres de l’Ebre, al Verge de la Cinta, té actualment 30 llits ocupats, 25 dels quals per Covid-19 (el 83%), i se’n poden habilitar 2 més, fins a 32, per tant, hi ha el 94% de l’UCI ocupada. L’UCI ebrenca té actualment més ingressats que mai d’ençà que va començar la pandèmia, també pel que fa a malalts de Covid-19. Es va arribar als 23 ingressats a l’UCI per Covid-19 el 13 de novembre, a l’inici de la pandèmia es va arribar als 12 pacients Covid als llits de crítics, el dia 7 d’abril i, actualment, hi ha 25 persones a l’UCI per coronavirus.

Per tot això, podem afirmar que la millora de les dades de la pandèmia a les Terres de l’Ebre no s’està traslladant encara als hospitals, sinó tot el contrari, ja que encara no s’ha superat el pic en la pressió hospitalària. A l’Hospital Verge de la Cinta, en data d’ahir dilluns, hi ha 60 professionals en aïllament, 51 dels quals positius, i a l’Hospital de la Santa Creu de Jesús hi ha 48 professionals en quarantena, 31 dels quals positius.

El Verge de la Cinta segueix atenent la cirurgia urgent, oncològica i no ajornable, mentre que la resta d’intervencions s’atenen, sempre que sigui possible, a la resta de centres del territori. Les consultes externes només fan primeres visites preferents de forma presencial. La resta de consultes -segones visites, controls, etc.- es faran per via telemàtica. Des del centre s’estan estudiant mesures per restringir visites i acompanyants a causa de l’alta incidència de la Covid-19 en la comunitat.

L’Hospital Comarcal d’Amposta té actualment 15 ingressats per Covid-19 i ha desprogramat la cirurgia amb ingrés, ha suspès algunes proves especials, ha reduït les consultes i visites, i desprogramarà part de la cirurgia sense ingrés, ja que des del dijous passat ja s’ha habilitat l’antiga residència de gent gran d’Amposta com a centre per a atendre pacients de Terres de l’Ebre amb necessitats de cures intermèdies. A l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre hi ha 1 pacient Covid ingressat i a l’Hospital de la Santa Creu de Jesús hi ha 48 ingressats amb Covid-19 i hi ha un brot que afecta el centre.

Redacció – V. Ll.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -