14.3 C
Amposta

L’OBRADOR de Deltebre presenta nova temporada de dansa, circ, tallers i residències

L’espai de creació de Deltebre, dirigit pel ballarí i coreògraf Roberto Olivan, consolida una programació regular fins a final d’any

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Ara fa un any, L’OBRADOR Espai de Creació de Deltebre va replantejar la seva estratègia per convertir-se en un pol de creació artística amb programació durant tot un any. Així, el centre nascut com a Espai B del festival Deltebre Dansa, consolidava un programa d’activitat continuada, amb programació estable i residències, per desestacionalitzar l’activitat artística al territori. Ara, el projecte ROPA / Roberto Olivan Performing Arts es consolida amb un programa anual d’activitat

Així fins a final d’any preveu una desena d’espectacles de circ i dansa, a més de projeccions de cinema, tallers, classes de dansa. La propera cita està prevista per al dia de Sant Jordi amb Mar de sueños de la companyia Lorquianas, un viatge poètic i musical per l’ànima de Federico Garcia Lorca, que deixa de manifest els temes que van marcar la seva vida i la seva obra: la solitud, l’amor impossible, la frustració, la lluita de l’individu contra les normes del grup, la defensa de la dona i l’ànsia de llibertat. L’acte s’ha programat en un espai obert i es podrà veure a les 19h al Parc Fluvial del Deltebre. Tota la informació sobre les activitats programades, s’aniran publicant a les seves xarxes socials.

CONVOCATÒRIA DE RESIDÈNCIES

Més enllà de l’exhibició, L’OBRADOR Espai de Creació és un espai per a la recerca i l’experimentació obert a creadors que treballin des del cos. I per potenciar aquest vessant del projecte, s’ha obert la convocatòria 2021 del Programa de Residències en cinc modalitats, que cobreixen totes les fases de desenvolupament d’un projecte escènic. Les companyies o artistes que s’hi presentin disposaran de l’espai de treball ubicat a l’antiga cambra arrossera, acompanyament artístic, suport a la recerca i en alguna de les modalitats es preveu un ajut econòmic per desenvolupar el seu espectacle. Si l’organització ho estima, les obres resultants tindran la possibilitat de formar part de la programació oficial del festival Deltebre Dansa 2022. En la convocatòria de l’any passat, s’hi van presentar 66 projectes, dels quals el 43% eren de procedència estrangera, amb artistes de 17 nacionalitats.


CREACIÓ COMUNITÀRIA

Enguany, L’OBRADOR Espai de Creació posarà èmfasi en la residència de creació comunitària, que involucrarà membres de diferents associacions locals i grups en risc d’exclusió (com persones amb algun tipus de discapacitat física o intel·lectual i persones grans) sota la direcció d’un artista amb reconeguda trajectòria. Enguany, el projecte estarà liderat per Marcel·lí Antúnez Roca (Moià, 1959), creador multidisciplinari i una de les figures internacionals més destacades de l’art electrònic i l’experimentació escènica. Va ser fundador i líder de la companyia La Fura dels Baus, companyia que va popularitzar el teatre d’acció. L’espectacle es gestarà durant diversos caps de setmana des d’ara i fins a l’estiu i portarà per títol BESTEBRE, una obra inspirada en les característiques geològiques del delta del riu Ebre. La performance convertirà el Delta en una mena d’animal en transformació constant que creix al mig del mar i lluita contra els temporals. El resultat final es mostrarà dins de la programació d’espectacles del festival Deltebre Dansa 2021.

Paral·lelament, aquest 2021, L’OBRADOR Espai de Creació continuarà buscant sinergies amb altres centres artístics del país. Treballarà un projecte en conjunt amb el Centre d’Art Lo Pati d’Amposta. També s’establiran acords amb La Carpa Revolució de Sant Pere de Ribes, un centre especialitzat en l’acompanyament de projectes de circ contemporani. A escala internacional, s’ha establert un acord de col·laboració amb els Estudis Victor Cordon de Lisboa.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -