14.3 C
Amposta

Els consells comarcals ebrencs estudien una proposta conjunta pels fons Next Generation

La nova ruralitat, el turisme sostenible i la transició energètica seran els eixos estratègics dels projectes

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Els consells comarcals de les Terres de l’Ebre coordinen una proposta territorial conjunta per captar fons europeus del programa Next Generation EU basada en els eixos estratègics de la nova ruralitat, turisme sostenible i transició energètica. El Consell d’Alcaldes del Baix Ebre s’ha reunit aquest dimecres per recollir les propostes dels diferents municipis i està previst que els batlles del Montsià, la Terra Alta i la Ribera d’Ebre facin el mateix. “És una oportunitat per les Terres de l’Ebre, com a territori hem de ser capaços de presentar una proposta conjunta que ens permeti afrontar la crisi econòmica, social i sanitària que vivim”, ha declarat el president del Consell del Baix Ebre, Xavier Faura.

Els consells comarcals plantegen als municipis que durant els pròxims dies els comuniquen quins projectes tenen que encaixen amb els eixos estratègics per tal d’elaborar una proposta conjunta i concórrer a la convocatòria dels fons europeus. En l’àmbit de la nova ruralitat, l’objectiu és oferir coneixement als agents socioeconòmics en matèria de desenvolupament rural, la innovació i el repte demogràfic. En el cas del turisme sostenible, la proposta dels consells comarcals ebrencs consisteix a dissenyar una estratègia i executar accions claus per desplegar l’Agenda 2030 a la Reserva de la Biosfera de les Terres de l’Ebre, mitjançant l’impuls de l’economia circular, blava, l’ecoturisme o l’agricultura ecològica.

Finalment, els fons Next Generation, segons l’ens comarcal, representen una oportunitat per posar en marxa operacions per a la transició energètica i explorar models alternatius de
generació elèctrica a través de la participació ciutadana mitjançant comunitats locals d’energia, així com el foment de la demanda de biomassa, especialment important per la gestió de l’espai forestal.

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -