14.3 C
Amposta

Les Salines de la Trinitat preveuen recol·lectar 80.000 tones de sal fins al 16 de setembre

54 persones treballen a les Salines de la Trinitat durant l'actual període de recol·lecció

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Aquest dilluns dia 30 d’agost comença la Salinada, el període de recol·lecció de la sal a les Salines de la Trinitat, que s’allargarà fins al 16 de setembre. La previsió d’Infosa, empresa que gestiona les salines des de 1946, és que aquest any s’arribi a les 80.000 tones de sal, una producció que no està entre les millors dels darrers anys, però que confirma la recuperació de l’espai. Cal recordar que el temporal Gloria de l’any 2020 va afectar molt negativament al procés de producció, reduint la collita de l’any passat fins a les 39.000 tones.

Les pluges continuades durant la passada primavera, no han permès que la collita fos lleugerament superior. Tant és així que la producció de Flor de sal, producte gurmet recollit de manera artesanal, també es veurà afectat a la baixa, amb una producció propera a les 18 tones. La Flor de Sal és més pobre en contingut de clorur sòdic i té un percentatge més gran de magnesi, cosa que potencia el gust dels aliments.

Aquest any, sense arribar a xifres de temporades anteriors en les quals s’han fregat i superat les 100.000 tones, la producció permetrà assegurar l’abastament dels clients i recuperar el posicionament comercial i donar resposta a l’exportació dels mercats exteriors.

Segons Joan Sucarrats, gerent d’Infosa, “les pluges continuades de la primavera faran que la d’aquest any no sigui una gran collita. De tota manera, creiem que aquesta ja és una bona salinada per a nosaltres, ja que venim d’un any 2020 amb molts problemes després que el temporal Gloria provoqués la introducció d’aigua de mar a les basses d’evaporació. Esperem que aquesta collita ens permeti recuperar el nostre fons de comerç  i l’expansió dels mercats d’exportació”.

54 persones treballen a les Salines de la Trinitat durant l’actual període de recol·lecció, en el qual s’utilitzaran, setze tractors amb els seus remolcs corresponents, quatre màquines recol·lectores, dues giratòries i una pala.

La producció de sal a les Salines de la Trinitat es destina principalment al sector industrial i l’agroindústria, al tractament d’aigües, coloració salina, sector farmacèutic, desgel de carreteres i també a l’alimentació a través dels grans supermercats, essent Europa i els Estats Units, els principals importadors.

Pendents de la mobilització de sorra a la tardor

Infosa, empresa que gestiona les Salines de la Trinitat està molt pendent de veure si finalment aquesta tardor es posa en marxa l’actuació que ha previst Costes de l’Estat que ha de consistir en la mobilització 385.000 m³ de sorra als punts més afectats per la regressió amb l’objectiu de protegir el front litoral del Delta de l’Ebre. Del total de sorra mobilitzada, 150.000 m³ seran dipositats a la barra del Trabucador, un dels indrets més afectats per trencaments durant aquesta època de l’any.

Projecte Marítim en marxa

Cal recordar que Infosa i les diferents administracions, estan treballant en la posada en marxa del projecte marítim. Els problemes que genera a l’empresa els constants trencaments de la barra del Trabucador, fan necessari pensar en vies alternatives per poder transportar la sal.

L’any passat l’afectació al trànsit dels camions per la barra del Trabucador i per tant la impossibilitat de transportar la sal, va durar sis mesos fins que es va poder refer aquest braç de sorra que uneix la Punta de la Banya on estan ubicades les salines, i la península.

L’objectiu és poder traslladar la sal per via marítima des de les salines fins a Sant Carles de la Ràpita. L’objectiu és poder començar a construir les instal·lacions tant de les Salines de la Trinitat, com les de la Ràpita a primers de 2022 i que es puguin utilitzar per transportar la sal de la collita del mateix any.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -