14.3 C
Amposta

L’Associació gastronòmica de les Terres de l’Ebre fa una nova parada al restaurant l’Hort, a Arnes

Els membres valoren l'experiència des de cinc categories: el menjar, l'espai, el servei i els vins, i en acabar la temporada, al juliol es trobaran per decidir quin és el millor restaurant en cada categoria, i quin és el millor restaurant de les Terres de l'Ebre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Associació gastronòmica de les Terres de l’Ebre es reuneix una vegada al mes, des del passat mes d’agost, per a disfrutar de la gastronomia local en un restaurant del territori. La trobada comença amb un aperitiu, i a continuació passen a degustar un menú elaborat pel restaurant, que sempre va acompanyat d’un maridatge.

Els membres, que en són una quarantena, valoren l’experiència des de cinc categories: el menjar, l’espai, el servei i els vins, i en acabar la temporada, al juliol es trobaran per decidir quin és el millor restaurant en cada categoria, i quin és el millor restaurant de les Terres de l’Ebre.

Aquest cop va ser el torn del restaurant l’Hort d’Arnes, situat a l’Hort de Fortunyo. Els membres valoren l’experiència com “més que una visita a un establiment gastronòmic”. Asseguren que va ser una immersió en els sabors, els olis i els vins que defineixen el territori.

L’experiència va començar amb un tast d’olis d’Identitat Olive Oil, una oportunitat per explorar les subtileses dels olis d’oliva d’aquesta zona. A més, van tenir l’oportunitat d’aprendre sobre el procés d’elaboració d’aquests olis, així com les característiques úniques que els diferencien. Acompanyant els olis, es van presentar una gran varietat de pans artesanals d’Ecoespelta. Aquesta elecció no només va enriquir la degustació amb la seva textura cruixent i el seu sabor intens, sinó que també va ressaltar la importància de la producció ecològica i sostenible en la gastronomia moderna. 

Josep Villa, membre de l’Associació Gastronòmica de les Terres de l’Ebre amb Victor Espelta, gerent d’Ecoespelta

L’àpat principal, dissenyat pel xef Manuel Francés, va ser el punt culminant de l’experiència gastronòmica. Aquest plat, preparat amb grans ingredients, va reflectir la passió per la cuina. A més, aquest va ser maridat a la perfecció amb vins del celler Essència de Lluna, una elecció que va complementar i realçar els sabors de cada plat.

Hummus de carabassa i crunchy de llavors amb papadum i salsa tzatziki, un dels entrants que van servir durant el dinar.

En definitiva, des de l’Associació asseguren que la visita a L’Hort d’en Fortunyo no només va ser una experiència culinària excepcional, sinó també una oportunitat per descobrir i apreciar la bellesa natural de les Terres de l’Ebre.

El restaurant l’Hort, vist des del jardí. L’hort d’en Fortunyo, Arnes, 2024.

Redacció L.P.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -