14.3 C
Amposta

La Unió de Comerciants de Flix es planta al Black Friday

El més vist

Publicitat

spot_img
- Advertisement -
- Advertisement -

Un any més, l’últim divendres de novembre arriba la campanya del Black Friday. Ja fa més d’una dècada que aquesta tradició nord-americana va arribar al nostre calendari comercial de la mà de grans empreses d’electrònica, donant lloc a una jornada on el consumisme és el gran protagonista.

En moltes ocasions, el comerç local s’ha vist obligat a sumar-se als descomptes per no perdre visibilitat en una data tan assenyalada, a les portes de la campanya de Nadal, a costa de reduir molt els marges de benefici o fins i tot fent front a pèrdues: és impossible igualar els preus i les ofertes de les grans superfícies.

Aquest any, doncs, la Unió de Comerciants de Flix, amb la unanimitat d’una cinquantena de negocis associats, ha decidit dir prou al Black Friday. “Li hem intentat donar la volta i aprofitar aquest dia per reflexionar al voltant dels valors del comerç local i la manera de consumir que fomenta una campanya com la del Black Friday” comenta Rita Costa, presidenta de l’entitat.

Per fer-ho, els comerços adherits, amb el suport institucional de la regidoria de Comerç de l’Ajuntament de Flix, faran públic un manifest que explica els motius pels quals les botigues de la Unió de Comerciants no se sumen al Black Friday.

El dijous, 23 de novembre, a les 13.30 hores a Ca Don Ventura es farà la lectura del manifest.

MANIFEST

No al Black Friday

Aquest any, des de la Unió de Comerciants de Flix diem prou a la campanya del Black Friday i us volem explicar per què.

  1. Els preus dels nostres productes estan ajustats perquè viure del nostre negoci sigui possible. Moments clau, com la campanya de Nadal, poden ser definitius perquè el nostre comerç pugui estar obert la resta de l’any.
  1. Els nostres clients tenen dret a comprar a un preu just sempre. Rebaixar el preu dels productes per tornar-los a pujar l’endemà no és honest.
  1. No és la nostra tradició. Campanyes com el Black Friday fomenten el consum impulsiu i, la majoria de vegades, es compren articles que realment els consumidors no necessiten. Nosaltres promovem un model de consum responsable i conscient.
  1. El comerç local ofereix avantatges i valors durant tot l’any: més enllà dels descomptes, procurem oferir qualitat, així com un tracte personalitzat i proper, perquè comprar sigui molt més que comprar.
  1. Volem que aprofitis aquest dia per reflexionar sobre el tipus de consumidor que vols ser. Quin tipus de comerç vols fomentar? Fes que la teua manera de consumir et representi.

Gràcies per escollir comerç local.

Unió de Comerciants de Flix

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -