14.3 C
Amposta

La Policia Local de l’Ametlla de Mar rep formació en primers auxilis

L'Ajuntament de l'Ametlla de Mar a través del Servei d'Urgències Municipal (SUM) ha dut a terme una acció de formació voluntària en primers auxilis a tots aquells membres de la policia local que ho han volgut

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Els agents del cos de la Policia Local de l’Ametlla de Mar han rebut la formació amb l’objectiu de millorar la primera reacció, donat que en molts casos, són sempre els primers a arribar al lloc de les emergències i han de col·laborar estretament amb els tècnics i infermeres del Servei d’Urgències Municipal (SUM) en l’atenció de víctimes d’accidents, siguin domèstics o de trànsit o altres emergències.

El vehicle de patrullatge de la Policia Local incorporarà un desfibril·lador DEA portàtil per situacions d’emergència. Des de la regidoria de Salut també s’ha ofert la possibilitat de fer aquesta formació als treballadors de les diferents àrees municipals de cara a aquest final de juny, recordant que anteriorment ja han rebut formació, professors i alumnes de l’Institut Candelera i el professorat de l’Escola Sant Jordi i la Llar d’Infants Xerinola.

Les accions formatives van a càrrec de les infermeres del SUM i ensenyen com fer una reanimació cardiopulmonar correctament, la maniobra d’Heimlich en cas d’ennuegament i altres accions d’atenció immediata en altres tipus d’accidents com ara ferides, fractures o hemorràgies. També es fan pràctiques de com i en quins casos s’ha d’utilitzar un desfibril·lador DEA, sempre que n’hi hagi un a mà. L’objectiu de l’Ajuntament, és tenir al nombre més gran d’habitants possible, formats en primers auxilis perquè en cas d’emergència tothom sàpiga què ha de fer, com ha de donar la primera assistència, com activar els serveis professionals, i sobretot el què no s’ha de fer, que de vegades és més important encara per evitar mals majors en la víctima.

En aquest sentit, ha ofert aquest tipus d’accions formatives a altres col·lectius, com ara associacions de veïns que així ho desitgin, com aquest passat cap de setmana que es va donar formació a veïns de la urbanització 3 Cales, donat que al Centre Social hi ha un desfibril·lador DEA.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -